Таємниці подільської кухні: Печемо мандрики – клаптики літа посеред зими
Найцікавіше дивитися, як мандрика дихає на пательні – неначе жива істота
- Вінниця
-
31 січня 2020 19:00

Сьогодні Олена Павлова, дослідниця подільської кухні, частуватиме читачів Depo.Вінниця мандриками.
МандрИка (саме так, з наголосом на И) – це пиріг, спечений на пательні.
"Взагалі це ритуальна страва: випікали мандрики на Петра і Павла, влітку. Але в мене ось тільки зараз руки дійшли до випічки. Виявилося, що з формою треба погратися", – розповідає Павлова.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо форшмак, в якому "цьоця Фіра" ховала приворотне зілля
Втім, є щось особливе в тому, щоб готувати літні страви взимку. Це так затишно, коли за вікном холоднеча, а в квартирі тепло і пахне свіжою випічкою. А якщо та випічка ще й про літо нагадує, то від столу й відходити не хочеться! Але повернімося до нашого рецепта.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Варимо легендарну козацьку кашу з тиманівською "пропискою"
"Випікають мандрики з прісного тіста. Начинка – сир. У мене – сир з кропом. Якщо тісто заморожене, то розморозити його. Або приготувати своє. Тоді так: 500 г борошна, склянка води, дрібка солі, тісто замісити не круто, відбити об стіл і поставити в тепле місце, накривши рушником, – веде далі Олена Павлова. – Сир змішати з зеленню. Додати сіль і що ви ще любите. З тіста сформувати кульки завбільшки з яйце, розкачати на круглу форму, змастити олією. Розкачати другу кульку, викласти начинку, накривши зверху другою частиною тіста і защипити краї. Знову змастити олією. Випікати по три хвилини з кожного боку на пательні з невеликою кількістю олії. Найцікавіше дивитися, як мандрика дихає на пательні, неначе жива істота. Оце й все. Смачного! Вам сподобається!"
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо сирники з медово-малиновим соусом
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 15:45 В Україні можуть ввести чотириденний робочий тиждень, - Гетманцев
- 10:42У місті на Вінниччині зареєстровано спалах сальмонельозу
- 20:16Як відкрити точку з продажу шаурми в Україні і не прогоріти Актуально
- 22:00 У Вінниці відбувся фестиваль польової кухні імені Тараса Сича (ФОТОРЕПОРТАЖ) ФОТО
- 15:33Продавав довідки про інвалідність за $4 000: Вінничанину повідомили про підозру ФОТО
- 11:20В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні в липні
- 10:35Як зробити вихідний дзвінок ефективним: поради для бізнесу Актуально
- 21:39Летальне зіткнення: На Вінниччині в ДТП горіли дві вантажівки та бус ФОТО
- 09:20"УЗ" призначає нові поїзди з Одеси (ГРАФІК)
- 11:26На Вінниччині підліток отримав сильне ураження струмом на даху вантажного вагона ФОТО
- 12:01У ГУР назвали кількість ракет та дронів, які назбирала росія
- 20:10 Українцям дозволили множинне громадянство, але є "вето"
- 10:36Планували форсувати Дністер: На Вінниччині прикордонники затримали двох чоловіків, що мали намір втекти вплав до Молдови
- 11:40Міноборони анонсувало штрафи за порушення військового обліку в "Резерв+"
- 10:03"УЗ" призначила нові поїзди на літо (СПИСОК)
- 23:25 Українці проти територіальних поступок рф, - опитування
- 21:40Заява глави Пентагону: США зменшать військову підтримку України
- 16:09Настільні ігри для всіх: чим зайнятися вдома без гаджетів Актуально
- 21:40По 15 років проведуть за гратами блогер Анатолій Шарій та ексочільник поліції Вінниччини Антон Шевцов за держзраду