Таємниці подільської кухні: Печемо мандрики – клаптики літа посеред зими
Найцікавіше дивитися, як мандрика дихає на пательні – неначе жива істота
- Вінниця
-
31 січня 2020 19:00
Сьогодні Олена Павлова, дослідниця подільської кухні, частуватиме читачів Depo.Вінниця мандриками.
МандрИка (саме так, з наголосом на И) – це пиріг, спечений на пательні.
"Взагалі це ритуальна страва: випікали мандрики на Петра і Павла, влітку. Але в мене ось тільки зараз руки дійшли до випічки. Виявилося, що з формою треба погратися", – розповідає Павлова.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо форшмак, в якому "цьоця Фіра" ховала приворотне зілля
Втім, є щось особливе в тому, щоб готувати літні страви взимку. Це так затишно, коли за вікном холоднеча, а в квартирі тепло і пахне свіжою випічкою. А якщо та випічка ще й про літо нагадує, то від столу й відходити не хочеться! Але повернімося до нашого рецепта.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Варимо легендарну козацьку кашу з тиманівською "пропискою"
"Випікають мандрики з прісного тіста. Начинка – сир. У мене – сир з кропом. Якщо тісто заморожене, то розморозити його. Або приготувати своє. Тоді так: 500 г борошна, склянка води, дрібка солі, тісто замісити не круто, відбити об стіл і поставити в тепле місце, накривши рушником, – веде далі Олена Павлова. – Сир змішати з зеленню. Додати сіль і що ви ще любите. З тіста сформувати кульки завбільшки з яйце, розкачати на круглу форму, змастити олією. Розкачати другу кульку, викласти начинку, накривши зверху другою частиною тіста і защипити краї. Знову змастити олією. Випікати по три хвилини з кожного боку на пательні з невеликою кількістю олії. Найцікавіше дивитися, як мандрика дихає на пательні, неначе жива істота. Оце й все. Смачного! Вам сподобається!"
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо сирники з медово-малиновим соусом
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 09:23 У лісі на Вінниччині виявили вцілілий ворожий дрон ФОТО
- 13:33 В Україні стартувала весняна посівна
- 14:24Збитий, але небезпечний: На Вінниччині знайшли ворожий дрон (ФОТО) ФОТО
- 10:31На Вінниччині знищили бойову частину ракети, що не розірвалася
- 09:42Дронова атака на Вінниччину: загиблих побільшало до двох
- 23:52 У Вінниці вже є загиблий внаслідок атаки рашистів: Роботи з розбору завалів тривають
- 22:16 Влучання у Вінниці: Перші подробиці
- 13:31 Міноборони України повідомило про новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ
- 16:56В Україні циркулює майже три десятки варіантів COVID, - МОЗ
- 10:31На Вінниччині викрили російську агентку, що вивідувала координати військових шпиталів та місць базування підрозділів ЗСУ
- 10:01Щонайменше у п'яти областях фіксують руйнування внаслідок атаки дронів рф, є поранений
- 08:20Нічна атака рашистських "шахедів": Окупанти запускали дрони чотирма хвилями
- 17:49Звільнених строковиків упродовж року мобілізовувати не будуть
- 15:29 В українському війську планують замінити консерви у сухпайках на повноцінні страви
- 14:47Наркоторгівцю з Вінниці загрожує 8-річне ув'язнення
- 06:45Некультурна статистика: Майже дві тисячі об’єктів культурної інфраструктури пошкодили рашисти в Україні
- 23:40Як працює система екстреної допомоги населенню за єдиним номером 112
- 10:24У полі поблизу одного з сіл Вінниччини знешкодили частини ворожої ракети Х-101 (ВІДЕО) Відео
- 10:53В гідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні в березні