Таємниці подільської кухні: Печемо мандрики – клаптики літа посеред зими
Найцікавіше дивитися, як мандрика дихає на пательні – неначе жива істота
- Вінниця
-
31 січня 2020 19:00

Сьогодні Олена Павлова, дослідниця подільської кухні, частуватиме читачів Depo.Вінниця мандриками.
МандрИка (саме так, з наголосом на И) – це пиріг, спечений на пательні.
"Взагалі це ритуальна страва: випікали мандрики на Петра і Павла, влітку. Але в мене ось тільки зараз руки дійшли до випічки. Виявилося, що з формою треба погратися", – розповідає Павлова.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо форшмак, в якому "цьоця Фіра" ховала приворотне зілля
Втім, є щось особливе в тому, щоб готувати літні страви взимку. Це так затишно, коли за вікном холоднеча, а в квартирі тепло і пахне свіжою випічкою. А якщо та випічка ще й про літо нагадує, то від столу й відходити не хочеться! Але повернімося до нашого рецепта.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Варимо легендарну козацьку кашу з тиманівською "пропискою"
"Випікають мандрики з прісного тіста. Начинка – сир. У мене – сир з кропом. Якщо тісто заморожене, то розморозити його. Або приготувати своє. Тоді так: 500 г борошна, склянка води, дрібка солі, тісто замісити не круто, відбити об стіл і поставити в тепле місце, накривши рушником, – веде далі Олена Павлова. – Сир змішати з зеленню. Додати сіль і що ви ще любите. З тіста сформувати кульки завбільшки з яйце, розкачати на круглу форму, змастити олією. Розкачати другу кульку, викласти начинку, накривши зверху другою частиною тіста і защипити краї. Знову змастити олією. Випікати по три хвилини з кожного боку на пательні з невеликою кількістю олії. Найцікавіше дивитися, як мандрика дихає на пательні, неначе жива істота. Оце й все. Смачного! Вам сподобається!"
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо сирники з медово-малиновим соусом
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 09:20"УЗ" призначає додатковий поїзд між Києвом і Вінницею (ГРАФІК)
- 19:31Підпали у Києві та прифронтових регіонах: Правоохоронці затримали пʼятьох посібників ворога
- 08:00 Зоолог Денис Вишневський про "транзитних" ведмедів, гігантських сомів та повернення людей до Чорнобильської зони
- 12:39ДБР повідомило про підозру гендиректору "Нижньодністровської ГЕС" через розтрату майже 5 млн грн
- 08:04У "Дії" знову можна змінювати місце проживання
- 07:18"УЗ" змінює маршрути деяких приміських поїздів (СПИСОК)
- 12:58Як вибрати холодильник за розміром кухні Актуально
- 13:47Набори Лего 18+ Актуально
- 18:05 Частину працівників ТЦК мобілізують на фронт, - Генштаб
- 09:58Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему з банківськими застосунками
- 11:40В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні у травні
- 21:21Іноземець вчиняв диверсії на об’єктах Укрзалізниці у Вінницькій та Чернівецькій областях ФОТО
- 17:14На Вінничиині посадовець військової частини незаконно оформив "бойові" виплати на ₴4,8 млн
- 19:27На Вінниччині сталася ДТП з автобусом: багато постраждалих
- 13:28ДТП з маршруткою на Вінниччині: Троє загиблих та 8 травмованих ФОТО
- 14:00 Кожен третій пенсіонер в Україні отримує 3 340 грн пенсії
- 12:27Вінничанин в цистерні з олією намагався потрапити за кордон (ФОТО) ФОТО
- 23:30На Великдень в Україні посилять заходи безпеки
- 22:55Посадовці Сил логістики ЗСУ та керівники комерційних структур на Вінничині наживалися на закупівлях ФОТО