Таємниці подільської кухні: Готуємо сирники з медово-малиновим соусом
У селах Поділля люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками щодня
- Вінниця
-
4 жовтня 2019 19:00
Вінничанка Олена Павлова взялася досліджувати подільську кухню. І не просто досліджувати, а й відроджувати і популяризувати – навіть спеціальні гастротури організовує. Вона – історик за освітою, тому не просто записує цікаві рецепти, а підходить до цієї справи, як і будь-якого іншого історичного дослідження. Подільська кухня – дуже багатогранна, в ній є не лише суто українські страви (хоча, здавалося б, у центрі України вони мають бути "рафіновано" українські). Але це далеко не так, бо Поділля – багатонаціональне.
Depo.Вінниця, за рецептами Олени Павлової, починає "частувати" читачів стравами подільської кухні.
У тутешніх селах люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками завжди. Серед поширених подільських страв – сирники. Олена готує їх так:
"Беру 250 г сиру (він має бути не надто жирним і не надто сухим!), 1 яйце, 30 г кукурудзяного борошна, 20 г пшеничного борошна, 70 г цукру (можна трохи менше), сіль (дрібку), олію 25 г ( для смаження) і 10 г вершкового масла. Соус: малина свіжа або заморожена – 50 г, мед – 50 г, масло – 15 г, чорнушка або мак (для прикрашання), розмарин з підвіконня ( в кого є, а якщо немає, то нічого страшного). Сир, яйце, цукор і кукурудзяне борошно розмішую в поcудині, формую оладки (в мене є велика столова ложка, то якраз одна ложка – один сирник вагою 70 г в сирому вигляді). Обвалюю у пшеничному борошні. На пательню виливаю 25 г олії та 10 г масла. Почне пінитися – викладаю сирники, обсмажую. Потім кладу їх на 12 хв у духовку, розігріту до 180 градусів. Доки вони там доходять, беруся до соусу.
Для соусу треба розтопити мед (якщо він не рідкий) і масло, вкинути туди малину і довести до кипіння. На тарілку викласти сирники, полити соусом, прикрасити ягодами малини і розмарином з чорнушкою чи маком. Заморожені чи свіжі ягоди з'їсти у самому кінці, освіживши кислинкою усі свої рецептори. Вам обов’язково сподобається. Смачного!".
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 15:39 Із 4 травня "обмежено придатних" немає: Міноборони України оновило наказ №402
- 21:32На Вінниччині ліквідували одразу три канали переправлення ухилянтів (ВІДЕО) Відео
- 20:25 З'явився перший реальний шанс розпочати відновлення справедливого миру, - Зеленський
- 23:35 Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня, — Міноборони
- 15:55 Україні почала отримувати зброю із дозволом бити по росії, - МЗС Латвії
- 12:57В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні у травні
- 22:50 В Україні створюють жіночий підрозділ БПЛА: Що треба знати
- 20:32У Вінниці горіла п'ятиповерхівка ФОТО
- 14:54На прикладі 2023 року: в Міненерго пояснили користь від підняття тарифів на світло
- 08:55Синоптики попередили про заморозки у 10 областях України
- 18:20Підозрюваних у вбивстві копа на Вінниччині кинули за ґрати
- 09:48 Розстріл патрульних на Вінниччині: Військовим повідомили про підозру
- 17:43Підозрювані в нападі на копів на Вінничині намагалися втекти з України, - поліція
- 15:25 Вбивць поліцейського на Вінниччині затримали (ФОТО) ФОТО
- 20:32 У Вінницькій області знайшли автомобіль нападників на поліціянтів, там були боєприпаси
- 12:50 Розстріл поліцейських на Вінниччині: Що відомо (ВІДЕО 18+) ФОТО Відео
- 10:31Напад на поліціянтів: Офіційна версія правоохоронців Вінниччини (ФОТО) ФОТО
- 09:45У Вінницькій області двоє чоловіків у камуфляжі вбили поліціянта ФОТО
- 23:35На Вінниччині започаткували модульну навчальну ферму