Таємниці подільської кухні: Готуємо сирники з медово-малиновим соусом

У селах Поділля люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками щодня

Таємниці подільської кухні: Готуємо сирн…

Вінничанка Олена Павлова взялася досліджувати подільську кухню. І не просто досліджувати, а й відроджувати і популяризувати – навіть спеціальні гастротури організовує. Вона – історик за освітою, тому не просто записує цікаві рецепти, а підходить до цієї справи, як і будь-якого іншого історичного дослідження. Подільська кухня – дуже багатогранна, в ній є не лише суто українські страви (хоча, здавалося б, у центрі України вони мають бути "рафіновано" українські). Але це далеко не так, бо Поділля – багатонаціональне.

Depo.Вінниця, за рецептами Олени Павлової, починає "частувати" читачів стравами подільської кухні. 

У тутешніх селах люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками завжди. Серед поширених подільських страв – сирники. Олена готує їх так:

"Беру 250 г сиру (він має бути не надто жирним і не надто сухим!), 1 яйце, 30 г кукурудзяного борошна, 20 г пшеничного борошна, 70 г цукру (можна трохи менше), сіль (дрібку), олію 25 г ( для смаження) і 10 г вершкового масла. Соус: малина свіжа або заморожена – 50 г, мед – 50 г, масло – 15 г, чорнушка або мак (для прикрашання), розмарин з підвіконня ( в кого є, а якщо немає, то нічого страшного). Сир, яйце, цукор і кукурудзяне борошно розмішую в поcудині, формую оладки (в мене є велика столова ложка, то якраз одна ложка – один сирник вагою 70 г в сирому вигляді). Обвалюю у пшеничному борошні. На пательню виливаю 25 г олії та 10 г масла. Почне пінитися –  викладаю сирники, обсмажую. Потім кладу їх на 12 хв у духовку, розігріту до 180 градусів. Доки вони там доходять, беруся до соусу.

Для соусу треба розтопити мед (якщо він не рідкий) і масло,  вкинути туди малину і довести до кипіння. На тарілку викласти сирники, полити соусом, прикрасити ягодами малини і розмарином з чорнушкою чи маком. Заморожені чи свіжі ягоди з'їсти у самому кінці, освіживши кислинкою усі свої рецептори. Вам обов’язково сподобається. Смачного!".  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook