Таємниці подільської кухні: Готуємо сирники з медово-малиновим соусом
У селах Поділля люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками щодня
- Вінниця
-
4 жовтня 2019 19:00

Вінничанка Олена Павлова взялася досліджувати подільську кухню. І не просто досліджувати, а й відроджувати і популяризувати – навіть спеціальні гастротури організовує. Вона – історик за освітою, тому не просто записує цікаві рецепти, а підходить до цієї справи, як і будь-якого іншого історичного дослідження. Подільська кухня – дуже багатогранна, в ній є не лише суто українські страви (хоча, здавалося б, у центрі України вони мають бути "рафіновано" українські). Але це далеко не так, бо Поділля – багатонаціональне.
Depo.Вінниця, за рецептами Олени Павлової, починає "частувати" читачів стравами подільської кухні.
У тутешніх селах люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками завжди. Серед поширених подільських страв – сирники. Олена готує їх так:
"Беру 250 г сиру (він має бути не надто жирним і не надто сухим!), 1 яйце, 30 г кукурудзяного борошна, 20 г пшеничного борошна, 70 г цукру (можна трохи менше), сіль (дрібку), олію 25 г ( для смаження) і 10 г вершкового масла. Соус: малина свіжа або заморожена – 50 г, мед – 50 г, масло – 15 г, чорнушка або мак (для прикрашання), розмарин з підвіконня ( в кого є, а якщо немає, то нічого страшного). Сир, яйце, цукор і кукурудзяне борошно розмішую в поcудині, формую оладки (в мене є велика столова ложка, то якраз одна ложка – один сирник вагою 70 г в сирому вигляді). Обвалюю у пшеничному борошні. На пательню виливаю 25 г олії та 10 г масла. Почне пінитися – викладаю сирники, обсмажую. Потім кладу їх на 12 хв у духовку, розігріту до 180 градусів. Доки вони там доходять, беруся до соусу.
Для соусу треба розтопити мед (якщо він не рідкий) і масло, вкинути туди малину і довести до кипіння. На тарілку викласти сирники, полити соусом, прикрасити ягодами малини і розмарином з чорнушкою чи маком. Заморожені чи свіжі ягоди з'їсти у самому кінці, освіживши кислинкою усі свої рецептори. Вам обов’язково сподобається. Смачного!".
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 10:44 У Вінниці вночі стався конфлікт з ТЦК - поліція дотепер зʼясовує ситуацію
- 20:31Негода накрила Україну: Які регіони постраждали найбільше (ВІДЕО) Відео
- 18:36"Укрзалізниця" запускає нові маршрути з серпня
- 09:41В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні в серпні
- 23:53Україна домовилася про обмін 1200 полонених, - Зеленський
- 14:48"Гроші ходять за вчителем": у МОН пояснили, як змінився підхід до підвищення кваліфікації педагогів
- 11:31Ці моделі iPhone користувачі люблять найбільше Актуально
- 15:50 Нардепи схвалили новий склад Кабміну на чолі зі Свириденко
- 11:33Кількість постраждалих на Вінниччині зросла
- 09:55Після масованої атаки на Вінниччині погіршилася якість повітря: Жителів закликають не виходити на вулицю та носити респіратори
- 08:40Ворог вночі 16 липня масовано атакував Вінницьку область. Пошкоджено промислові об'єкти та житлові будинки
- 13:26Київ – Гдиня: автобусна подорож до польського Балтійського узбережжя Актуально
- 21:26 Пакунок школяра: Батьки першокласників отримуватимуть 5 000 грн допомоги через Дію
- 19:59У МОЗ підказали українцям, як безпечно пережити 30-градусну спеку
- 13:31 РФ може й надалі атакувати ТЦК, то - частина планів московії
- 15:45 В Україні можуть ввести чотириденний робочий тиждень, - Гетманцев
- 10:42У місті на Вінниччині зареєстровано спалах сальмонельозу
- 20:16Як відкрити точку з продажу шаурми в Україні і не прогоріти Актуально
- 22:00 У Вінниці відбувся фестиваль польової кухні імені Тараса Сича (ФОТОРЕПОРТАЖ) ФОТО