Таємниці подільської кухні: Готуємо сирники з медово-малиновим соусом
У селах Поділля люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками щодня
- Вінниця
-
4 жовтня 2019 19:00

Вінничанка Олена Павлова взялася досліджувати подільську кухню. І не просто досліджувати, а й відроджувати і популяризувати – навіть спеціальні гастротури організовує. Вона – історик за освітою, тому не просто записує цікаві рецепти, а підходить до цієї справи, як і будь-якого іншого історичного дослідження. Подільська кухня – дуже багатогранна, в ній є не лише суто українські страви (хоча, здавалося б, у центрі України вони мають бути "рафіновано" українські). Але це далеко не так, бо Поділля – багатонаціональне.
Depo.Вінниця, за рецептами Олени Павлової, починає "частувати" читачів стравами подільської кухні.
У тутешніх селах люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками завжди. Серед поширених подільських страв – сирники. Олена готує їх так:
"Беру 250 г сиру (він має бути не надто жирним і не надто сухим!), 1 яйце, 30 г кукурудзяного борошна, 20 г пшеничного борошна, 70 г цукру (можна трохи менше), сіль (дрібку), олію 25 г ( для смаження) і 10 г вершкового масла. Соус: малина свіжа або заморожена – 50 г, мед – 50 г, масло – 15 г, чорнушка або мак (для прикрашання), розмарин з підвіконня ( в кого є, а якщо немає, то нічого страшного). Сир, яйце, цукор і кукурудзяне борошно розмішую в поcудині, формую оладки (в мене є велика столова ложка, то якраз одна ложка – один сирник вагою 70 г в сирому вигляді). Обвалюю у пшеничному борошні. На пательню виливаю 25 г олії та 10 г масла. Почне пінитися – викладаю сирники, обсмажую. Потім кладу їх на 12 хв у духовку, розігріту до 180 градусів. Доки вони там доходять, беруся до соусу.
Для соусу треба розтопити мед (якщо він не рідкий) і масло, вкинути туди малину і довести до кипіння. На тарілку викласти сирники, полити соусом, прикрасити ягодами малини і розмарином з чорнушкою чи маком. Заморожені чи свіжі ягоди з'їсти у самому кінці, освіживши кислинкою усі свої рецептори. Вам обов’язково сподобається. Смачного!".
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 17:47У селі Жмеринського району старий каштан перетворили на ботанічну пам’ятку
- 17:17Вінничанин збирає підписи за додаткові рейси 13-го тролейбуса
- 16:42Вінницька облрада взяла на свій баланс спорткомплекс "Здоров'я" на Старому місті
- 16:20На Вінниччині судитимуть двох лісівників за незаконну вирубку дерев на території міноборони
- 15:42Медики Вінниччини, які захворіють на коронавірус, будуть отримувати разову допомогу з обласного бюджету
- 15:14У Могилеві-Подільському п'яний чоловік розбив викрадене авто
- 15:11 МОЗ оновило список "червоних" і "зелених" країн: Куди можуть подорожувати українці
- 14:50 Разумков порадив прихильникам Стерненка добиватися правди у правовому полі
- 14:44У Вінниці вирішили поширити муніципальну "стоматологічну" пільгу на членів родин загиблих В АТО/ООС бійців
- 14:16Біля Вінниці водій вантажівки з Рівненщини на смерть збив пішохода
- 13:51 Україна на карантині до 30 квітня: Що відбувається (ХРОНІКА)
- 13:29У Вінниці офіційно утворили обласний Центр інфекційних хвороб
- 13:13 В Україні переглянули карантинні зони: Які області потрапили до "червоної" та "помаранчевої"
- 13:07 Школа-ліцей № 7 отримала ім’я Олександра Сухомовського
- 12:44Вінницька районна лікарня перейшла у власність міста
- 12:20 Міська рада ухвалила Стратегію "Вінниця 3.0"
- 12:14У гуртожитках коледжів та технікумів Вінниччини облаштують освітні хаби: Облрада затвердила програму
- 11:26На Вінниччині поліцейські врятували лебедя від загибелі ФОТО
- 11:22Поблизу Махнівки в снігу загрузла "швидка"