Таємниці подільської кухні: Готуємо сирники з медово-малиновим соусом
У селах Поділля люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками щодня
- Вінниця
-
4 жовтня 2019 19:00
Вінничанка Олена Павлова взялася досліджувати подільську кухню. І не просто досліджувати, а й відроджувати і популяризувати – навіть спеціальні гастротури організовує. Вона – історик за освітою, тому не просто записує цікаві рецепти, а підходить до цієї справи, як і будь-якого іншого історичного дослідження. Подільська кухня – дуже багатогранна, в ній є не лише суто українські страви (хоча, здавалося б, у центрі України вони мають бути "рафіновано" українські). Але це далеко не так, бо Поділля – багатонаціональне.
Depo.Вінниця, за рецептами Олени Павлової, починає "частувати" читачів стравами подільської кухні.
У тутешніх селах люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками завжди. Серед поширених подільських страв – сирники. Олена готує їх так:
"Беру 250 г сиру (він має бути не надто жирним і не надто сухим!), 1 яйце, 30 г кукурудзяного борошна, 20 г пшеничного борошна, 70 г цукру (можна трохи менше), сіль (дрібку), олію 25 г ( для смаження) і 10 г вершкового масла. Соус: малина свіжа або заморожена – 50 г, мед – 50 г, масло – 15 г, чорнушка або мак (для прикрашання), розмарин з підвіконня ( в кого є, а якщо немає, то нічого страшного). Сир, яйце, цукор і кукурудзяне борошно розмішую в поcудині, формую оладки (в мене є велика столова ложка, то якраз одна ложка – один сирник вагою 70 г в сирому вигляді). Обвалюю у пшеничному борошні. На пательню виливаю 25 г олії та 10 г масла. Почне пінитися – викладаю сирники, обсмажую. Потім кладу їх на 12 хв у духовку, розігріту до 180 градусів. Доки вони там доходять, беруся до соусу.
Для соусу треба розтопити мед (якщо він не рідкий) і масло, вкинути туди малину і довести до кипіння. На тарілку викласти сирники, полити соусом, прикрасити ягодами малини і розмарином з чорнушкою чи маком. Заморожені чи свіжі ягоди з'їсти у самому кінці, освіживши кислинкою усі свої рецептори. Вам обов’язково сподобається. Смачного!".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 21:12Підліток з Вінниччини поранив однокласника з пневматичного пістолета
- 21:27Яка ситуація із захворюваністю на грип, COVID-19 та інші ГРВІ розповіли в МОЗ
- 21:31Вибухотехніки поліції Вінниччини знешкодили уламки ворожих дронів та ракет Відео
- 12:00Як отримати "зимову тисячу"
- 21:40 Хто відповідає за графіки відключень та як розподіляється електроенергія між областями
- 20:22Військові посадовці з Вінниччини наживалися на закупівлях армійських ліжок
- 15:32Сила в знаннях 2.0: Favbet Foundation передав набори канцелярії для малозабезпечених дітей ФОТО
- 15:28У ЗСУ створюють Школу інструкторів
- 21:53Зимова підтримка: хто може розраховувати на грошову допомогу від держави
- 14:29На Говерлі травмувалася неповнолітня вінничанка
- 11:33 З листопада в Україні запроваджується ID-картка військовослужбовця: що треба знати
- 20:59Фейкові виші та студенти: у Вінниці затримали ділків, що організували "освітню" схему для ухилянтів
- 18:15 Зеленський погодив подальшу мобілізацію на воєнний стан до лютого
- 12:45В лікарні померла 7-річна дитина, яка постраждала під час атаки на Ладижин
- 10:13Внаслідок масованого обстрілу на Вінниччині є поранені, серед них дитина у важкому стані
- 09:18Після ранкової атаки в Ладижині на Вінниччині — перебої зі світлом, водою та опаленням, в обласному центрі — з електротранспортом
- 11:20В Укргідрометцентрі спрогнозували, якою буде погода в Україні у листопаді
- 10:44 Зеленський про старт опалювального сезону: тепло українцям дадуть вже сьогодні
- 11:31В Києві затримали агента ФСБ з Вінниці, що планував підпалити будівлю Інституту національної пам’яті ФОТО
Сектор

