Таємниці подільської кухні: Готуємо сирники з медово-малиновим соусом
У селах Поділля люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками щодня
- Вінниця
-
4 жовтня 2019 19:00

Вінничанка Олена Павлова взялася досліджувати подільську кухню. І не просто досліджувати, а й відроджувати і популяризувати – навіть спеціальні гастротури організовує. Вона – історик за освітою, тому не просто записує цікаві рецепти, а підходить до цієї справи, як і будь-якого іншого історичного дослідження. Подільська кухня – дуже багатогранна, в ній є не лише суто українські страви (хоча, здавалося б, у центрі України вони мають бути "рафіновано" українські). Але це далеко не так, бо Поділля – багатонаціональне.
Depo.Вінниця, за рецептами Олени Павлової, починає "частувати" читачів стравами подільської кухні.
У тутешніх селах люди завжди тримали корів, а тому молоко, сметана, сир були в кожної господині під руками завжди. Серед поширених подільських страв – сирники. Олена готує їх так:
"Беру 250 г сиру (він має бути не надто жирним і не надто сухим!), 1 яйце, 30 г кукурудзяного борошна, 20 г пшеничного борошна, 70 г цукру (можна трохи менше), сіль (дрібку), олію 25 г ( для смаження) і 10 г вершкового масла. Соус: малина свіжа або заморожена – 50 г, мед – 50 г, масло – 15 г, чорнушка або мак (для прикрашання), розмарин з підвіконня ( в кого є, а якщо немає, то нічого страшного). Сир, яйце, цукор і кукурудзяне борошно розмішую в поcудині, формую оладки (в мене є велика столова ложка, то якраз одна ложка – один сирник вагою 70 г в сирому вигляді). Обвалюю у пшеничному борошні. На пательню виливаю 25 г олії та 10 г масла. Почне пінитися – викладаю сирники, обсмажую. Потім кладу їх на 12 хв у духовку, розігріту до 180 градусів. Доки вони там доходять, беруся до соусу.
Для соусу треба розтопити мед (якщо він не рідкий) і масло, вкинути туди малину і довести до кипіння. На тарілку викласти сирники, полити соусом, прикрасити ягодами малини і розмарином з чорнушкою чи маком. Заморожені чи свіжі ягоди з'їсти у самому кінці, освіживши кислинкою усі свої рецептори. Вам обов’язково сподобається. Смачного!".
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 21:40По 15 років проведуть за гратами блогер Анатолій Шарій та ексочільник поліції Вінниччини Антон Шевцов за держзраду
- 20:33Працювали на 9 областей: Викрили наркоторгівців, які щомісячно заробляло близько 5 млн грн ФОТО Відео
- 23:25Літній сезон: Медики назвали українські пляжі на яких не можна купатися
- 20:21Через кордон на надувному матраці: На Вінниччині затримали правоохоронця, що сприяв ухилянтам
- 20:40На Вінниччині чоловік дивом вижив після падіння в 10-метровий колодязь
- 20:20На Вінниччині група лікарів за гроші "робила" інвалідів (ФОТО, ВІДЕО) ФОТО Відео
- 09:58В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні у червні
- 23:29У цьогорічний епідсезон в Україні перехворіло понад 4,5 мільйона людей, майже 200 померли
- 15:35Посівна на фініші: Українські аграрії засіяли 94% ярих зернових та зернобобових культур
- 09:08Економічна ефективність болтів з шестигранною головкою у великих проєктах Інновації
- 18:37Гурту "Курган і Агрегат" скасували виступи в Івано-Франківську та у Вінниці через матюки у піснях
- 19:25Огляд чохла з ремінцем ESR Orbit Hybrid Case (HaloLock) Titanium для AirPods Pro 2 Актуально
- 13:35Юнакам приготуватися: МОН змінило правила вступу у виші
- 09:20"УЗ" призначає додатковий поїзд між Києвом і Вінницею (ГРАФІК)
- 19:31Підпали у Києві та прифронтових регіонах: Правоохоронці затримали пʼятьох посібників ворога
- 08:00 Зоолог Денис Вишневський про "транзитних" ведмедів, гігантських сомів та повернення людей до Чорнобильської зони
- 12:39ДБР повідомило про підозру гендиректору "Нижньодністровської ГЕС" через розтрату майже 5 млн грн
- 08:04У "Дії" знову можна змінювати місце проживання
- 07:18"УЗ" змінює маршрути деяких приміських поїздів (СПИСОК)