Таємниці подільської кухні: Готуємо галушки, які "самі в рот застрибують"

Приготуйтеся до того, що слину ковтатимете вже зараз, читаючи опис процесу приготування

Валентина Пустіва
Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Вінниця
Таємниці подільської кухні: Готуємо галу…

Сьогодні Олена Павлова, дослідниця подільської кухні, пропонує читачам Depo.Вінниця рецепт галушок. Приготуйтеся до того, що слину ковтатимете вже зараз, читаючи опис процесу приготування. А коли готуватимете, ви підстрибуватимете від нетерпіння, бо такого ви точно ще не куштували. 

Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо форшмак, в якому "цьоця Фіра" ховала приворотне зілля

"Валяться самі в рот галушки" – так виправдовували потяг до цієї справді наркотично-смачної страви письменники та поети. І в Гоголя вони самі в рот до Пацюка застрибували! Скрізь винні самі галушки. А чому? А тому ще справді смачно", – запевняє Павлова. 

Читайте також: Таємниці подільської кухні: Варимо легендарну козацьку кашу з тиманівською "пропискою"

А тепер власне рецепт в описі кулінарки Павлової:

"Берете барабольку і пастернак, відварюєте або запікаєте, чистите, перетираєте. Додаєте яйця, сіль, спеції та борошно, формуєте кульки за розміром свого рота і кидаєте в окріп. Варите три-п'ять хвилин. Виймаєте і просушуєте на пергаменті. Тим часом… ні, не так: тиииииим чааааааасоооом смажите шкварки із цибулею. І коли аромат стоятиме такий, що сусіди в двері будуть тарабанити, додаєте до підсмажених шкварок галушки, три хвилини ганяєте їх по пательні і викладаєте на таріль. Можна присипати бринзою або іншим сиром, можна додати сметану. І через декілька хвилин повного безпам'ятства будете виправдовуватися: то вони самі у рот позастрибували. Смачного!"

Хіба можна після такого опису втриматися і не розпочати процес приготування негайно? 

Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо млинці, щоб "закрити хату від холоду і лиха зимового"

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme