Таємниці подільської кухні: Готуємо галушки, які "самі в рот застрибують"
Приготуйтеся до того, що слину ковтатимете вже зараз, читаючи опис процесу приготування
- Вінниця
-
7 січня 2020 13:00
Сьогодні Олена Павлова, дослідниця подільської кухні, пропонує читачам Depo.Вінниця рецепт галушок. Приготуйтеся до того, що слину ковтатимете вже зараз, читаючи опис процесу приготування. А коли готуватимете, ви підстрибуватимете від нетерпіння, бо такого ви точно ще не куштували.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо форшмак, в якому "цьоця Фіра" ховала приворотне зілля
"Валяться самі в рот галушки" – так виправдовували потяг до цієї справді наркотично-смачної страви письменники та поети. І в Гоголя вони самі в рот до Пацюка застрибували! Скрізь винні самі галушки. А чому? А тому ще справді смачно", – запевняє Павлова.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Варимо легендарну козацьку кашу з тиманівською "пропискою"
А тепер власне рецепт в описі кулінарки Павлової:
"Берете барабольку і пастернак, відварюєте або запікаєте, чистите, перетираєте. Додаєте яйця, сіль, спеції та борошно, формуєте кульки за розміром свого рота і кидаєте в окріп. Варите три-п'ять хвилин. Виймаєте і просушуєте на пергаменті. Тим часом… ні, не так: тиииииим чааааааасоооом смажите шкварки із цибулею. І коли аромат стоятиме такий, що сусіди в двері будуть тарабанити, додаєте до підсмажених шкварок галушки, три хвилини ганяєте їх по пательні і викладаєте на таріль. Можна присипати бринзою або іншим сиром, можна додати сметану. І через декілька хвилин повного безпам'ятства будете виправдовуватися: то вони самі у рот позастрибували. Смачного!"
Хіба можна після такого опису втриматися і не розпочати процес приготування негайно?
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо млинці, щоб "закрити хату від холоду і лиха зимового"
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 08:18"УЗ" додає нові рейси по Україні: подробиці
- 22:11I рівень небезпеки: У низці областей 21 листопада синоптики прогнозують дощ та мокрий сніг
- 21:44На Вінниччині учитель створює безпілотники для захисників України. Дрони отримують імена загиблих героїв ФОТО
- 10:20СБУ затримала баристу з Вінниці, що коригував удари по Києву та намагався вчинити диверсії на залізниці ФОТО
- 17:28 Зеленський затвердив реформу МСЕК
- 19:26 "Укренерго" повертає відключення: коли діятимуть графіки
- 08:32 росіяни атакують Україну ракетами та дронами: у низці регіонів лунали вибухи, є загиблі та постраждалі ФОТО
- 09:40У НБУ вважають, що інфляція в Україні може прискоритися
- 10:35 Цієї ночі противник атакував Україну рекордною кількістю БпЛА
- 15:33У 45 років помер чемпіон з боксу В’ячеслав Узелков
- 13:22Відстрочка онлайн: Хто може скористатися новою функцією додатку Резерв+
- 22:22З початку війни в українців змінилися харчові звички: Про що мова
- 11:56У Вінниці боксери влаштували бійку зі зброєю у клубі: ЗМІ розібрали "бій" покадрово
- 00:02 Запущено, збито, локаційно втрачено: У Повітряних силах оприлюднили статистику нападу ворожих дронів за три місяці
- 12:45У Вінниці судитимуть організатора підпільної гуральні
- 12:12До Молдови на гумовому човні: На березі Дністра впіймали ухилянта та його "поводиря"
- 22:50На Вінниччині засудили ґвалтівника 83-річної пенсіонерки
- 18:30У широкий прокат виходить стрічка "ОЧІ: ЛЕГЕНДА КАРПАТ", натхненна Україною (ТРЕЙЛЕР) ФОТО Відео
- 14:03Секрети здорового харчування: як зробити раціон збалансованим? Актуально