Таємниці подільської кухні: Готуємо млинці, щоб "закрити хату від холоду і лиха зимового"

На Поділлі млинці вважалися покровською стравою, але готують їх, звісно, не лише на Покрову, адже це улюблений символ домашнього затишку 

Валентина Пустіва
Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Вінниця
Таємниці подільської кухні: Готуємо млин…

Сьогодні Олена Павлова, дослідниця подільської кухні, частуватиме читачів Depo.Вінниця млинцями. Ця страва в її родині сакральна – такий собі оберіг, який береже родинне тепло. Обов’язково готує їх Павлова на Покрову, але, звісно, не тільки на Покрову, а завжди, коли їй хочеться особливого домашнього затишку, і вона пускається у теплі дитячі спогади.  

Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо форшмак, в якому "цьоця Фіра" ховала приворотне зілля

"Моя прабабця Юстина народилася на Покрову. А я готую на Покрову млинці, щоб закрити хату від холоду і лиха зимового, як мені завжди наказувала моя бабця Зінаїда, донька тієї самої Юстини", – розповідає Павлова.

А тепер власне рецепт.
"Для тіста:
4 яйця
1 л молока (теплого, це важливо!)
600 гр борошна
10 столових ложок олії, сіль і цукор – за смаком.
Я ще додаю сухих трав у тісто. Смажу млинці тоненькими на сухій сковороді.

Начинка:
500 гр філе (індик, качка, курка або телятина – на вибір)
500 гр свіжих грибів,
петрушка
2 цибулини, підсмажені на пательні.
М'ясо дрібнимо, гриби обсмажуємо, додаємо цибулю. Спеції, сіль, можна трохи бульйону, якщо маса занадто суха. Ретельно перемішуємо.
Викладаємо на млинець начинку, заготаємо. У посуд для запікання вкладаємо млинці і ставимо на годину духовку.
Смакуємо. Теплої і затишної вам зими!" – щиро бажає господиня. 

Читайте також: Таємниці подільської кухні: Варимо легендарну козацьку кашу з тиманівською "пропискою"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme