Таємниці подільської кухні: Готуємо млинці, щоб "закрити хату від холоду і лиха зимового"
На Поділлі млинці вважалися покровською стравою, але готують їх, звісно, не лише на Покрову, адже це улюблений символ домашнього затишку
- Вінниця
-
3 грудня 2019 19:00
Сьогодні Олена Павлова, дослідниця подільської кухні, частуватиме читачів Depo.Вінниця млинцями. Ця страва в її родині сакральна – такий собі оберіг, який береже родинне тепло. Обов’язково готує їх Павлова на Покрову, але, звісно, не тільки на Покрову, а завжди, коли їй хочеться особливого домашнього затишку, і вона пускається у теплі дитячі спогади.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо форшмак, в якому "цьоця Фіра" ховала приворотне зілля
"Моя прабабця Юстина народилася на Покрову. А я готую на Покрову млинці, щоб закрити хату від холоду і лиха зимового, як мені завжди наказувала моя бабця Зінаїда, донька тієї самої Юстини", – розповідає Павлова.
А тепер власне рецепт.
"Для тіста:
4 яйця
1 л молока (теплого, це важливо!)
600 гр борошна
10 столових ложок олії, сіль і цукор – за смаком.
Я ще додаю сухих трав у тісто. Смажу млинці тоненькими на сухій сковороді.
Начинка:
500 гр філе (індик, качка, курка або телятина – на вибір)
500 гр свіжих грибів,
петрушка
2 цибулини, підсмажені на пательні.
М'ясо дрібнимо, гриби обсмажуємо, додаємо цибулю. Спеції, сіль, можна трохи бульйону, якщо маса занадто суха. Ретельно перемішуємо.
Викладаємо на млинець начинку, заготаємо. У посуд для запікання вкладаємо млинці і ставимо на годину духовку.
Смакуємо. Теплої і затишної вам зими!" – щиро бажає господиня.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Варимо легендарну козацьку кашу з тиманівською "пропискою"
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 08:18"УЗ" додає нові рейси по Україні: подробиці
- 22:11I рівень небезпеки: У низці областей 21 листопада синоптики прогнозують дощ та мокрий сніг
- 21:44На Вінниччині учитель створює безпілотники для захисників України. Дрони отримують імена загиблих героїв ФОТО
- 10:20СБУ затримала баристу з Вінниці, що коригував удари по Києву та намагався вчинити диверсії на залізниці ФОТО
- 17:28 Зеленський затвердив реформу МСЕК
- 19:26 "Укренерго" повертає відключення: коли діятимуть графіки
- 08:32 росіяни атакують Україну ракетами та дронами: у низці регіонів лунали вибухи, є загиблі та постраждалі ФОТО
- 09:40У НБУ вважають, що інфляція в Україні може прискоритися
- 10:35 Цієї ночі противник атакував Україну рекордною кількістю БпЛА
- 15:33У 45 років помер чемпіон з боксу В’ячеслав Узелков
- 13:22Відстрочка онлайн: Хто може скористатися новою функцією додатку Резерв+
- 22:22З початку війни в українців змінилися харчові звички: Про що мова
- 11:56У Вінниці боксери влаштували бійку зі зброєю у клубі: ЗМІ розібрали "бій" покадрово
- 00:02 Запущено, збито, локаційно втрачено: У Повітряних силах оприлюднили статистику нападу ворожих дронів за три місяці
- 12:45У Вінниці судитимуть організатора підпільної гуральні
- 12:12До Молдови на гумовому човні: На березі Дністра впіймали ухилянта та його "поводиря"
- 22:50На Вінниччині засудили ґвалтівника 83-річної пенсіонерки
- 18:30У широкий прокат виходить стрічка "ОЧІ: ЛЕГЕНДА КАРПАТ", натхненна Україною (ТРЕЙЛЕР) ФОТО Відео
- 14:03Секрети здорового харчування: як зробити раціон збалансованим? Актуально