Таємниці подільської кухні: Варимо дикий зелений борщ
Вінницька кулінарка приготувала борщ за всіма правилами – у печі і в глиняному посуді
Сьогодні Олена Павлова, дослідниця подільської кухні, пропонує читачам Depo.Вінниця зварити разом з нею дикий зелений борщ.
Для цієї популярної на Поділлі весняної страви потрібні: кропива, снітка, щавель (на Поділлі його часто називають кваском, іноді - квасцем), картопля, цибуля, корінь пастернака, вода, олія, зелень петрушки, кропу і цибулі, яйце, сметана. Олена Павлова пропонує додати спеції: майоран і сванську сіль.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо галушки, які "самі в рот застрибують"
Звісно, далеко не у всіх є можливість зварити борщ у печі, але колись у подільських селах піч була в кожній хаті, і вінницька кулінарка приготувала борщ за всіма правилами – у печі і в глиняному посуді. Подробиці приготування дивіться у відео:
Олена Павлова не просто досліджує подільську кухню, а й розвиває гастротуризм на Вінниччині. Зокрема проводить екскурсії на гастрономічні теми. Гастротуристичний потенціал Вінниці високо оцінили французи, а особливості місцевої кухні для гостей розкрила дослідниця Олена Павлова.
Разом з Оленою Павловою цього разу кулінарили Ірина Рибачок-Урсуленко та Андрій Рибачок.
Відео: Ірина Басенко.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Варимо легендарну козацьку кашу з тиманівською "пропискою"
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця