Французи високо оцінили гастротуристичний потенціал Вінниці
Представники Асоціації виставково-конференційних центрів Dijon Congrexpo поділилися досвідом у розвитку гастрономічного туризму і планують розвивати співпрацю з Вінниччиною
- Вінниця
-
13 січня 2020 17:16

У Вінниці перебувала делегація з французького міста Діжон. Представники Асоціації виставково-конференційних центрів Dijon Congrexpo поділилися досвідом у розвитку гастрономічного туризму і планують розвивати співпрацю з Вінниччиною. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на пресслужбу Вінницької міської ради.
Асоціація виставково-конференційних центрів Діжона організовує Міжнародний гастрономічний ярмарок Foire de Dijon, який започатковано у 1921 році. Нині він серед топ-5 найбільших ярмарків Франції.
Поділитися досвідом і оцінити гастрономічний потенціал Вінниці приїхали президент асоціації Dijon Congrexpo Жан Батто, генеральна директорка асоціації Надін Базін та комерційна директорка Татьяна Дезош. Протягом трьох днів гості знайомилися з кухнею Поділля, інноваціями в ресторанній сфері, конкурентними та високоякісними продуктами харчової промисловості, що виробляються на Вінниччині, а також розвитком гастротуризму в регіоні.
Особливості місцевої кухні для гостей розкрила дослідниця Олена Павлова, яка розкриває читачам Depo.Вінниця таємниці подільської кухні.
Діжонська делегація взяла участь у різдвяному Vinnytsia Food Fest, зокрема в ролі журі конкурсу куті. На думку президента Dijon Congrexpo Жана Батто, Вінниця демонструє надзвичайно потужні кроки у системному просуванні своєї гастрономічної культури і може стати одним із центрів гастротуризму в Україні.
"Під час нашого візиту до Вінниці ми переконались в тому, що місто має величезний потенціал розвитку гастрономічної сфери, тут є всі необхідні складові для цього. Формування сучасної гастрономічної культури на основі заглиблення в історію кулінарних традицій - ваша унікальна особливість. Якісні ресторани і виробники, багато чудових ідей та команда муніципалітету вдало це доповнюють. Дуже важливо, щоб підприємці і міська влада працювали спільно над розвитком гастрономічної сфери", – наголосив Жан Батто.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 17:50 Суд взяв під варту 23-річного підозрюваного у вбивстві школярів на Вінниччині
- 13:52Штовхав і душив учнів: Стало відомо про конфлікту поведінку 23-річного вчителя, якого підозрюють у вбивстві двох школярів
- 09:10Прокурори оголосили підозру 23-річному вчителю, що зарізав двох школярів на Вінниччині ФОТО
- 19:32 Вбивство школярів на Вінниччині: правоохоронці розповіли приголомшливі деталі трагедії
- 12:51 Вбивство школярів на Вінниччині: Правоохоронці затримали 23-річного вчителя, якого підозрюють у злочині ФОТО
- 10:17На Вінниччині зарізали двох дітей. Поліція вже затримала підозрюваного
- 08:19Окупанти вранці вдарили по промислових об'єктах на Вінниччині
- 23:28В Україні сіють озимину
- 09:02У "Дії" відтепер можна отримувати медичні сповіщення
- 12:51У рейсовому автобусі на кордоні з Молдовою знайшли три десятки незадекларованих макбуків Відео
- 10:02Міноборони оновило порядок виплати допомоги родинам загиблих військових
- 21:54 Зеленський: Гарантії безпеки для України включають захист на землі, в повітрі, на морі та фінансування ЗСУ Відео
- 22:44 З 2026 року українці щороку платитимуть більше за електроенергію
- 12:30 Рада схвалила відновлення трансляцій засідань парламенту, але з середини вересня
- 21:24На Вінниччині громадам повернули майже тисячу га водосховищ
- 09:03В Укргідрометцентір спрогнозували, якою буде погода в Україні у вересні
- 19:52Зеленський підписав закон, за яким в Україні офіційно засуджуватиметься рашизм
- 15:54Як вибрати оптимальну суму та термін мікропозики Актуально
- 23:23Ще шість нових індустріальних парків з різних регіонів внесено до реєстру