Французи високо оцінили гастротуристичний потенціал Вінниці
Представники Асоціації виставково-конференційних центрів Dijon Congrexpo поділилися досвідом у розвитку гастрономічного туризму і планують розвивати співпрацю з Вінниччиною
- Вінниця
-
13 січня 2020 17:16
У Вінниці перебувала делегація з французького міста Діжон. Представники Асоціації виставково-конференційних центрів Dijon Congrexpo поділилися досвідом у розвитку гастрономічного туризму і планують розвивати співпрацю з Вінниччиною. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на пресслужбу Вінницької міської ради.
Асоціація виставково-конференційних центрів Діжона організовує Міжнародний гастрономічний ярмарок Foire de Dijon, який започатковано у 1921 році. Нині він серед топ-5 найбільших ярмарків Франції.
Поділитися досвідом і оцінити гастрономічний потенціал Вінниці приїхали президент асоціації Dijon Congrexpo Жан Батто, генеральна директорка асоціації Надін Базін та комерційна директорка Татьяна Дезош. Протягом трьох днів гості знайомилися з кухнею Поділля, інноваціями в ресторанній сфері, конкурентними та високоякісними продуктами харчової промисловості, що виробляються на Вінниччині, а також розвитком гастротуризму в регіоні.
Особливості місцевої кухні для гостей розкрила дослідниця Олена Павлова, яка розкриває читачам Depo.Вінниця таємниці подільської кухні.
Діжонська делегація взяла участь у різдвяному Vinnytsia Food Fest, зокрема в ролі журі конкурсу куті. На думку президента Dijon Congrexpo Жана Батто, Вінниця демонструє надзвичайно потужні кроки у системному просуванні своєї гастрономічної культури і може стати одним із центрів гастротуризму в Україні.
"Під час нашого візиту до Вінниці ми переконались в тому, що місто має величезний потенціал розвитку гастрономічної сфери, тут є всі необхідні складові для цього. Формування сучасної гастрономічної культури на основі заглиблення в історію кулінарних традицій - ваша унікальна особливість. Якісні ресторани і виробники, багато чудових ідей та команда муніципалітету вдало це доповнюють. Дуже важливо, щоб підприємці і міська влада працювали спільно над розвитком гастрономічної сфери", – наголосив Жан Батто.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 12:50 Розстріл поліцейських на Вінниччині: Що відомо (ВІДЕО 18+) ФОТО Відео
- 10:31Напад на поліціянтів: Офіційна версія правоохоронців Вінниччини (ФОТО) ФОТО
- 09:45У Вінницькій області двоє чоловіків у камуфляжі вбили поліціянта ФОТО
- 23:35На Вінниччині започаткували модульну навчальну ферму
- 10:35Синоптики попередили про зливи в деяких областях України
- 09:36Росіяни вночі атакували Україну 13 "шахедами": скільки вдалося збити
- 22:12 Зима повертається: В Україну йдуть заморозки
- 21:50Обмеження електроенергії 18 квітня можливі у всіх областях, - Укренерго
- 16:19 Зеленський підписав оновлений закон про мобілізацію
- 09:30Телефон Служби 112 до кінця поточного року запрацює по всій Україні
- 11:21Вимагали гроші й погрожували вбивством: На Вінниччині судитимуть банду "смотрящих" (ВІДЕО) Відео
- 18:43 В "Укренерго" закликали українців зменшити споживання електроенергії
- 22:02 В Україні зараз найгірший показник народжуваності за останні 300 років
- 10:34У кількох областях України – надзвичайна пожежна небезпека: список
- 21:58Тарифи на світло: в Міненерго не виключили підвищення цін
- 12:58З початку року в Дії зареєструвалася рекордна кількість ФОПів
- 18:52 Зеленський погодив створення е-кабінету військовозобов'язаних
- 18:36 Президент підписав закон про зменшення мобілізаційного віку
- 08:44На Вінниччині двоє підлітків впали в гранітний кар'єр. Один з них загинув ФОТО