Французи високо оцінили гастротуристичний потенціал Вінниці
Представники Асоціації виставково-конференційних центрів Dijon Congrexpo поділилися досвідом у розвитку гастрономічного туризму і планують розвивати співпрацю з Вінниччиною
- Вінниця
-
13 січня 2020 17:16

У Вінниці перебувала делегація з французького міста Діжон. Представники Асоціації виставково-конференційних центрів Dijon Congrexpo поділилися досвідом у розвитку гастрономічного туризму і планують розвивати співпрацю з Вінниччиною. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на пресслужбу Вінницької міської ради.
Асоціація виставково-конференційних центрів Діжона організовує Міжнародний гастрономічний ярмарок Foire de Dijon, який започатковано у 1921 році. Нині він серед топ-5 найбільших ярмарків Франції.
Поділитися досвідом і оцінити гастрономічний потенціал Вінниці приїхали президент асоціації Dijon Congrexpo Жан Батто, генеральна директорка асоціації Надін Базін та комерційна директорка Татьяна Дезош. Протягом трьох днів гості знайомилися з кухнею Поділля, інноваціями в ресторанній сфері, конкурентними та високоякісними продуктами харчової промисловості, що виробляються на Вінниччині, а також розвитком гастротуризму в регіоні.
Особливості місцевої кухні для гостей розкрила дослідниця Олена Павлова, яка розкриває читачам Depo.Вінниця таємниці подільської кухні.
Діжонська делегація взяла участь у різдвяному Vinnytsia Food Fest, зокрема в ролі журі конкурсу куті. На думку президента Dijon Congrexpo Жана Батто, Вінниця демонструє надзвичайно потужні кроки у системному просуванні своєї гастрономічної культури і може стати одним із центрів гастротуризму в Україні.
"Під час нашого візиту до Вінниці ми переконались в тому, що місто має величезний потенціал розвитку гастрономічної сфери, тут є всі необхідні складові для цього. Формування сучасної гастрономічної культури на основі заглиблення в історію кулінарних традицій - ваша унікальна особливість. Якісні ресторани і виробники, багато чудових ідей та команда муніципалітету вдало це доповнюють. Дуже важливо, щоб підприємці і міська влада працювали спільно над розвитком гастрономічної сфери", – наголосив Жан Батто.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 23:35У Державній службі зайнятості розповіли, які спеціальності зараз найбільше затребувані
- 21:25 Міненерго фактично у всіх областях вводить відключення світла
- 16:54Тренінги, що рятують життя енергетиків: У Вінниці пройшли навчання з домедичної допомоги за підтримки Фонду Андрія Матюхи ФОТО
- 21:08Смертельна ДТП на Вінниччині: Троє загиблих та троє травмованих
- 20:44 В Україні стартував новий епідемічний сезон захворюваності на грип, COVID-19 та інші ГРВІ
- 21:01На Вінниччині судитимуть директор гірничовидобувного підприємства за несплату 27 млн грн
- 23:21У Вінниці на вулиці хлопцю вистрілили в обличчя
- 15:28Українцям треба перереєструвати права власності на нерухомість
- 10:02Дефіцит "синіх комірців" і скептичні прогнози великих роботодавців - результати опитування
- 20:48 Завдяки СБУ, яка викриває кротів-навідників, наші міста мають електрику, - експерт
- 20:29На Вінниччині викрили мережу збуту наркотиків у колонії на чолі з так званим "смотрящим" (ВІДЕО) Відео
- 16:59У Вінниці провели зустріч IT Meets: Головна тема — майбутнє сервісного бізнесу та роль CEO ФОТО
- 14:36AirPods Pro 3: нові можливості Інновації
- 08:33Вночі ворог масовано атакував критичну інфраструктуру Вінниччини
- 14:42Сліпий жереб і рука Реброва: "Динамо" і "Шахтар" зустрінуться в кубковому матчі на виліт перед грою в чемпіонаті
- 09:43В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні у жовтні
- 21:21 Міноборони вводить автоматичну постановку на військовий облік: Кого це стосується
- 08:36Росіяни вдарили по енергетичній інфраструктурі на Вінниччині
- 13:42На Вінниччині повернули державі ділянку лісу та водний об’єкт урочища "Вороновицька дача"