Таємниці подільської кухні: Гарбузові булочки, які смакують з чим завгодно
Зараз саме у розпалі сезон гарбузів, які на Поділлі ростуть на кожному городі
- Вінниця
-
14 жовтня 2019 17:00

Depo.Вінниця продовжує частувати читачів стравами подільської кухні у виконанні Олени Павлової.
Минулого разу ми розповідали, як приготувати чудові сирники з медово-малиновим соусом, цього ж разу поговоримо про апетитні осінні булочки. Осінні – тому що гарбузові, а зараз саме у розпалі сезон гарбузів, яскравих і соковитих, які на Поділлі ростуть на кожному городі.
"Усе просто: 250 грамів гарбуза, 8 грамів сухих дріжджів, чайна ложка цукру і пів чайної ложки солі. Гарбуз на пару готується 15-20 хвилин. Охолоджується до 37 градусів. Додаємо цукор, дріжджі і сіль. Перемішуємо три хвилин при 37 градусах! Це важливо. Далі – 400 грамів борошна і 30 грамів олії. Дати піднятися тісту протягом години. Замісити та розділити та 16 частин. Сформувати булочки. Знову поставити на розстойку під плівку на півгодини. Випікати на сухій пательні протягом трьох хвилин з кожного боку. За бажанням прикрасити кунжутом або чорним кмином", – докладно розповідає Павлова.
Незважаючи на побожне ставлення до традиційних страв, Олена Павлова вважає, що ніхто нікому не заважає експериментувати з базовими рецептами.
"Смакують гарбузові булочки з чим завгодно: з сиром і печеним перцем, з фетою й оселедцем і виноградом. Так-так, варіантів подачі до столу може бути скільки завгодно, а в основі – булочки з гарбуза. Експерименти на моїй кухні тривають, експериментуйте й ви! Смачного!" – радить і припрошує вправна господиня.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 20:48 Завдяки СБУ, яка викриває кротів-навідників, наші міста мають електрику, - експерт
- 20:29На Вінниччині викрили мережу збуту наркотиків у колонії на чолі з так званим "смотрящим" (ВІДЕО) Відео
- 16:59У Вінниці провели зустріч IT Meets: Головна тема — майбутнє сервісного бізнесу та роль CEO ФОТО
- 14:36AirPods Pro 3: нові можливості Інновації
- 08:33Вночі ворог масовано атакував критичну інфраструктуру Вінниччини
- 14:42Сліпий жереб і рука Реброва: "Динамо" і "Шахтар" зустрінуться в кубковому матчі на виліт перед грою в чемпіонаті
- 09:43В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні у жовтні
- 21:21 Міноборони вводить автоматичну постановку на військовий облік: Кого це стосується
- 08:36Росіяни вдарили по енергетичній інфраструктурі на Вінниччині
- 13:42На Вінниччині повернули державі ділянку лісу та водний об’єкт урочища "Вороновицька дача"
- 10:47На Вінниччині викрили посадовця, з вини якого бюджет втратив 9 млн грн під час закупівлі електроенергії
- 23:23Синоптики прогнозують на 17 вересня негоду: Де очікувати злив
- 17:50 Суд взяв під варту 23-річного підозрюваного у вбивстві школярів на Вінниччині
- 13:52Штовхав і душив учнів: Стало відомо про конфлікту поведінку 23-річного вчителя, якого підозрюють у вбивстві двох школярів
- 09:10Прокурори оголосили підозру 23-річному вчителю, що зарізав двох школярів на Вінниччині ФОТО
- 19:32 Вбивство школярів на Вінниччині: правоохоронці розповіли приголомшливі деталі трагедії
- 12:51 Вбивство школярів на Вінниччині: Правоохоронці затримали 23-річного вчителя, якого підозрюють у злочині ФОТО
- 10:17На Вінниччині зарізали двох дітей. Поліція вже затримала підозрюваного
- 08:19Окупанти вранці вдарили по промислових об'єктах на Вінниччині