Таємниці подільської кухні: Гарбузові булочки, які смакують з чим завгодно
Зараз саме у розпалі сезон гарбузів, які на Поділлі ростуть на кожному городі
- Вінниця
-
14 жовтня 2019 17:00

Depo.Вінниця продовжує частувати читачів стравами подільської кухні у виконанні Олени Павлової.
Минулого разу ми розповідали, як приготувати чудові сирники з медово-малиновим соусом, цього ж разу поговоримо про апетитні осінні булочки. Осінні – тому що гарбузові, а зараз саме у розпалі сезон гарбузів, яскравих і соковитих, які на Поділлі ростуть на кожному городі.
"Усе просто: 250 грамів гарбуза, 8 грамів сухих дріжджів, чайна ложка цукру і пів чайної ложки солі. Гарбуз на пару готується 15-20 хвилин. Охолоджується до 37 градусів. Додаємо цукор, дріжджі і сіль. Перемішуємо три хвилин при 37 градусах! Це важливо. Далі – 400 грамів борошна і 30 грамів олії. Дати піднятися тісту протягом години. Замісити та розділити та 16 частин. Сформувати булочки. Знову поставити на розстойку під плівку на півгодини. Випікати на сухій пательні протягом трьох хвилин з кожного боку. За бажанням прикрасити кунжутом або чорним кмином", – докладно розповідає Павлова.
Незважаючи на побожне ставлення до традиційних страв, Олена Павлова вважає, що ніхто нікому не заважає експериментувати з базовими рецептами.
"Смакують гарбузові булочки з чим завгодно: з сиром і печеним перцем, з фетою й оселедцем і виноградом. Так-так, варіантів подачі до столу може бути скільки завгодно, а в основі – булочки з гарбуза. Експерименти на моїй кухні тривають, експериментуйте й ви! Смачного!" – радить і припрошує вправна господиня.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 10:44 У Вінниці вночі стався конфлікт з ТЦК - поліція дотепер зʼясовує ситуацію
- 20:31Негода накрила Україну: Які регіони постраждали найбільше (ВІДЕО) Відео
- 18:36"Укрзалізниця" запускає нові маршрути з серпня
- 09:41В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні в серпні
- 23:53Україна домовилася про обмін 1200 полонених, - Зеленський
- 14:48"Гроші ходять за вчителем": у МОН пояснили, як змінився підхід до підвищення кваліфікації педагогів
- 11:31Ці моделі iPhone користувачі люблять найбільше Актуально
- 15:50 Нардепи схвалили новий склад Кабміну на чолі зі Свириденко
- 11:33Кількість постраждалих на Вінниччині зросла
- 09:55Після масованої атаки на Вінниччині погіршилася якість повітря: Жителів закликають не виходити на вулицю та носити респіратори
- 08:40Ворог вночі 16 липня масовано атакував Вінницьку область. Пошкоджено промислові об'єкти та житлові будинки
- 13:26Київ – Гдиня: автобусна подорож до польського Балтійського узбережжя Актуально
- 21:26 Пакунок школяра: Батьки першокласників отримуватимуть 5 000 грн допомоги через Дію
- 19:59У МОЗ підказали українцям, як безпечно пережити 30-градусну спеку
- 13:31 РФ може й надалі атакувати ТЦК, то - частина планів московії
- 15:45 В Україні можуть ввести чотириденний робочий тиждень, - Гетманцев
- 10:42У місті на Вінниччині зареєстровано спалах сальмонельозу
- 20:16Як відкрити точку з продажу шаурми в Україні і не прогоріти Актуально
- 22:00 У Вінниці відбувся фестиваль польової кухні імені Тараса Сича (ФОТОРЕПОРТАЖ) ФОТО