Таємниці подільської кухні: Гарбузові булочки, які смакують з чим завгодно

Зараз саме у розпалі сезон гарбузів, які на Поділлі ростуть на кожному городі

Валентина Пустіва
Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Вінниця
Таємниці подільської кухні: Гарбузові бу…

Depo.Вінниця продовжує частувати читачів стравами подільської кухні у виконанні Олени Павлової.

Минулого разу ми розповідали, як приготувати чудові сирники з медово-малиновим соусом, цього ж разу поговоримо про апетитні осінні булочки. Осінні – тому що гарбузові, а зараз саме у розпалі сезон гарбузів, яскравих і соковитих, які на Поділлі ростуть на кожному городі.

"Усе просто: 250 грамів гарбуза, 8 грамів сухих дріжджів, чайна ложка цукру і пів чайної ложки солі. Гарбуз на пару готується 15-20 хвилин. Охолоджується до 37 градусів. Додаємо цукор, дріжджі і сіль. Перемішуємо три хвилин при 37 градусах! Це важливо. Далі – 400 грамів борошна і 30 грамів олії. Дати піднятися тісту протягом години. Замісити та розділити та 16 частин. Сформувати булочки. Знову поставити на розстойку під плівку на півгодини. Випікати на сухій пательні протягом трьох хвилин з кожного боку. За бажанням прикрасити кунжутом або чорним кмином", – докладно розповідає Павлова.

Незважаючи на побожне ставлення до традиційних страв, Олена Павлова вважає, що ніхто нікому не заважає експериментувати з базовими рецептами.

"Смакують гарбузові булочки з чим завгодно: з сиром і печеним перцем, з фетою й оселедцем і виноградом. Так-так, варіантів подачі до столу може бути скільки завгодно, а в основі – булочки з гарбуза. Експерименти на моїй кухні тривають, експериментуйте й ви! Смачного!" – радить і припрошує вправна господиня.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme