Таємниці подільської кухні: Гарбузові булочки, які смакують з чим завгодно
Зараз саме у розпалі сезон гарбузів, які на Поділлі ростуть на кожному городі
- Вінниця
-
14 жовтня 2019 17:00
Depo.Вінниця продовжує частувати читачів стравами подільської кухні у виконанні Олени Павлової.
Минулого разу ми розповідали, як приготувати чудові сирники з медово-малиновим соусом, цього ж разу поговоримо про апетитні осінні булочки. Осінні – тому що гарбузові, а зараз саме у розпалі сезон гарбузів, яскравих і соковитих, які на Поділлі ростуть на кожному городі.
"Усе просто: 250 грамів гарбуза, 8 грамів сухих дріжджів, чайна ложка цукру і пів чайної ложки солі. Гарбуз на пару готується 15-20 хвилин. Охолоджується до 37 градусів. Додаємо цукор, дріжджі і сіль. Перемішуємо три хвилин при 37 градусах! Це важливо. Далі – 400 грамів борошна і 30 грамів олії. Дати піднятися тісту протягом години. Замісити та розділити та 16 частин. Сформувати булочки. Знову поставити на розстойку під плівку на півгодини. Випікати на сухій пательні протягом трьох хвилин з кожного боку. За бажанням прикрасити кунжутом або чорним кмином", – докладно розповідає Павлова.

Незважаючи на побожне ставлення до традиційних страв, Олена Павлова вважає, що ніхто нікому не заважає експериментувати з базовими рецептами.
"Смакують гарбузові булочки з чим завгодно: з сиром і печеним перцем, з фетою й оселедцем і виноградом. Так-так, варіантів подачі до столу може бути скільки завгодно, а в основі – булочки з гарбуза. Експерименти на моїй кухні тривають, експериментуйте й ви! Смачного!" – радить і припрошує вправна господиня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 21:12Підліток з Вінниччини поранив однокласника з пневматичного пістолета
- 21:27Яка ситуація із захворюваністю на грип, COVID-19 та інші ГРВІ розповіли в МОЗ
- 21:31Вибухотехніки поліції Вінниччини знешкодили уламки ворожих дронів та ракет Відео
- 12:00Як отримати "зимову тисячу"
- 21:40 Хто відповідає за графіки відключень та як розподіляється електроенергія між областями
- 20:22Військові посадовці з Вінниччини наживалися на закупівлях армійських ліжок
- 15:32Сила в знаннях 2.0: Favbet Foundation передав набори канцелярії для малозабезпечених дітей ФОТО
- 15:28У ЗСУ створюють Школу інструкторів
- 21:53Зимова підтримка: хто може розраховувати на грошову допомогу від держави
- 14:29На Говерлі травмувалася неповнолітня вінничанка
- 11:33 З листопада в Україні запроваджується ID-картка військовослужбовця: що треба знати
- 20:59Фейкові виші та студенти: у Вінниці затримали ділків, що організували "освітню" схему для ухилянтів
- 18:15 Зеленський погодив подальшу мобілізацію на воєнний стан до лютого
- 12:45В лікарні померла 7-річна дитина, яка постраждала під час атаки на Ладижин
- 10:13Внаслідок масованого обстрілу на Вінниччині є поранені, серед них дитина у важкому стані
- 09:18Після ранкової атаки в Ладижині на Вінниччині — перебої зі світлом, водою та опаленням, в обласному центрі — з електротранспортом
- 11:20В Укргідрометцентрі спрогнозували, якою буде погода в Україні у листопаді
- 10:44 Зеленський про старт опалювального сезону: тепло українцям дадуть вже сьогодні
- 11:31В Києві затримали агента ФСБ з Вінниці, що планував підпалити будівлю Інституту національної пам’яті ФОТО
Сектор

