Таємниці подільської кухні: Готуємо галушки, які "самі в рот застрибують"

Приготуйтеся до того, що слину ковтатимете вже зараз, читаючи опис процесу приготування

Валентина Пустіва

Сьогодні Олена Павлова, дослідниця подільської кухні, пропонує читачам Depo.Вінниця рецепт галушок. Приготуйтеся до того, що слину ковтатимете вже зараз, читаючи опис процесу приготування. А коли готуватимете, ви підстрибуватимете від нетерпіння, бо такого ви точно ще не куштували. 

Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо форшмак, в якому "цьоця Фіра" ховала приворотне зілля

"Валяться самі в рот галушки" – так виправдовували потяг до цієї справді наркотично-смачної страви письменники та поети. І в Гоголя вони самі в рот до Пацюка застрибували! Скрізь винні самі галушки. А чому? А тому ще справді смачно", – запевняє Павлова. 

Читайте також: Таємниці подільської кухні: Варимо легендарну козацьку кашу з тиманівською "пропискою"

А тепер власне рецепт в описі кулінарки Павлової:

"Берете барабольку і пастернак, відварюєте або запікаєте, чистите, перетираєте. Додаєте яйця, сіль, спеції та борошно, формуєте кульки за розміром свого рота і кидаєте в окріп. Варите три-п'ять хвилин. Виймаєте і просушуєте на пергаменті. Тим часом… ні, не так: тиииииим чааааааасоооом смажите шкварки із цибулею. І коли аромат стоятиме такий, що сусіди в двері будуть тарабанити, додаєте до підсмажених шкварок галушки, три хвилини ганяєте їх по пательні і викладаєте на таріль. Можна присипати бринзою або іншим сиром, можна додати сметану. І через декілька хвилин повного безпам'ятства будете виправдовуватися: то вони самі у рот позастрибували. Смачного!"

Хіба можна після такого опису втриматися і не розпочати процес приготування негайно? 

Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо млинці, щоб "закрити хату від холоду і лиха зимового"

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця