Меню вінничан - мало не найкалорійніше в країні

У головному управлінні статистики у Вінницькій області підрахували кількість спожитих вінничанами продуктів за минулий рік

Як повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на обласне управління статистики у Вінницькій області, по рівню добової калорійності Вінниччина у 2014 році зайняла 2 місце серед регіонів України і перевищила середньоукраїнський показник на 8%.

в меню кожного вінничанина в 2014 році було найбільше молока та молокопродуктів - 217. Цей продукт став явним лідером ринку споживання. Кількість інших продуктів теж перевищила позначку сто: картопля - 170 кг, овочі та баштанні культури -169 кг, хлібні продукти - 122кг.

Значно менше вінничани споживають м'яса та м'ясопродуктів - 56 кг, плодів, ягід та винограду - 54 кг, цукру - 40 кг, риби і рибних продуктів - 13 кг.

Зросло споживання хлібних продуктів, картоплі, м'яса, м'ясопродуктів та яєць. Споживання молока та молочних продуктів, цукру, овочів та баштанних культур, олії, плодів, ягід та винограду дещо знизилось. Споживання риби та рибних продуктів зменшилось аж на 24%.

По споживанню хлібних продуктів вінничани посіли 2 місце серед регіонів України, цукру та олії - 4, яєць, риби та рибних продуктів - 5, м'яса та м'ясних продуктів - 6, плодів, ягід та винограду - 7 та картоплі - 8 місце.

Більше новин про життя регіону читайте на Depo.Вінниця.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme