За калорійністю меню вінничани займають друге місце в Україні

У головному управління статистики у Вінницькій області підрахували кількість спожитих вінничанами продуктів за минулий рік

За повідомленням головного управління статистики у Вінницькій області в меню кожного вінничанина в 2014 році було найбільше молока та молокопродуктів - 217. Цей продукт став явним лідером ринку споживання. Кількість інших продуктів теж перевищила позначку сто: картопля - 170 кг, овочі та баштанні культури -169 кг, хлібні продукти - 122кг.
Значно менше вінничани споживають м'яса та м'ясопродукти - 56 кг, плодів, ягід та винограду - 54 кг, цукру - 40 кг, риби і рибних продуктів - 13 кг.
Зросли у порівнянні 2013 року рівні споживання хлібних продуктів, картоплі, м'яса та м'ясопродуктів та яєць. Проте споживання молока та молочних продуктів, цукру, овочів та баштанних культур, олії, плодів, ягід та винограду дещо знизилось. Що стосується риби та рибних продуктів, то їх споживання зменшилось аж на 24%.
Рівень споживання багатьох продуктів харчування в області перевищує показник, який склався в цілому по Україні. По споживанню на одну особу хлібних продуктів вінничани посіли 2 місце серед регіонів України, цукру та олії - 4, яєць, риби та рибних продуктів - 5, м'яса та м'ясних продуктів - 6, плодів, ягід та винограду - 7 та картоплі - 8 місце.
Позитивним є також досить високий ступінь калорійності середньодобового раціону населення Вінниччини. Зокрема, серед регіонів України по рівню добової калорійності Вінниччина у 2014 році зайняла 2 місце і перевищила середньоукраїнський показник на 8%.

Більше новин про життя регіону читайте на Depo.Вінниця.

Больше новостей о событиях в мире читайте на Depo.Винница

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme