Яка Вінниця "на смак", або Чим дивував та зігрівав зимовий фестиваль вуличної їжі

Дюжина видів глінтвейну, бурякове лате та бургери з салом, - на вінницькому "Фуд Фесті" дивували гастрономічними цікавинками 

Яка Вінниця "на смак", або Чим дивував т…

У суботу та неділю, 13 та 14 січня, коли в Україні відзначали свята Маланки та Василя, у Вінниці святковий настрій створювали учасники гастрономічного фестивалю. Дводенний "Vinnytsia Food Fest" став фінальним акордом новорічно-різдвяних свят і скрасив настрій вінничан, зажурених завершенням святкового марафону, закриттям ялинки та необхідністю перелаштовуватись на буденний лад.

Локацію організатори фесту обрали універсальну - одна з алей центрального парку, що веде до головної новорічної ялинки Вінниці. Тут тобі і сцена з традиційною концертною програмою, і розваги для дітлахів, і новорічна міні-ярмарка з сувенірами. Тож фестивальні ятки із наїдками та ароматним глінтвейном якнайкраще "вписалися" у існуючий святковий антураж.

Одразу варто зауважити про високий рівень організації гастрономічного фестивалю: попри те, що такий формат заходів для Вінниці - новинка, команда організаторів впоралась на тверду "п'ятірку" або, згідно нової системи, "дванадцятку". Все було продумано до дрібниць - від павільйону з інфрачервоними обігрівачами до фотозони та кулінарних майстер-класів.

За словами організаторки фестивалю Світлани Ярової, на "Vinnytsia Food Fest" представлено польську, голандську, українську кухні, іспанську випічку і, звісно, гуцульські страви.

"У нас тут тепло, є чим зігрітися, є де зігрітися: ми зробили спеціально тенти з обігрівом, зробили столи. У нас близько 12 точок з різними видами глінтвейну, тільки тернополяни привезли 9 видів глінтвейну та пуншу. Також з Тернополя приїхала гуральня з наливками - каже Світлана Ярова. - Загалом у фестивалі беруть участь 15 компаній, які представили свою продукцію у 23 точках. Це і місцеві виробники, і представники Києва, Хмельницького, Тернополя, Львова та Одеси".

З цікавинок на фестивалі можна було скуштувати авторські хот-доги, органічні одеські вина, фалафель, бургери з вінницьким салом та хріном, фірмові медові реберця, мідії в сирному соусі, лате з буряковим соком, чай з куркумою та молоком, каву з лавандовим сиропом власного приготування та багато інших гастрономічних шедеврів.

Організацію цього "свята живота" займалась команда фуд фесту у складі 6 осіб. Вони зуміли продумати кожну деталь заходу, адже хочуть, щоб вінничани долучались до культури вуличної їжі та насолоджувались її естетикою.

"Організацією заходу займалась оновлена команда попереднього фестивалю вуличної їжі. Ми змінили формат, змінили назву. Тепер наше гасло - "Спробуй Вінницю на смак!", тож ми і далі будемо "рухати" людей "смакувати" Вінницю. Будемо організовувати наступні фестивалі, робитимемо їх регулярними", - каже організаторка фесту.

За словами Світлани Ярової, поки завчасно говорити про наступний гастрофест у Вінниці, але попередньо його варто очікувати у квітні-травні цього року.

"Ми планували влаштовувати фестивалі тричі на рік, але з'явився зимовий, тому виходить вже чотири рази на рік. Цей фестиваль вийшов дещо позаплановий, але це було особисте бажання мера - Сергія Моргунова", - зауважила Ярова.

За її словами, мер теж відвідав фестиваль вуличної їжі, фотографувався, куштував вишньові наливки та іспанський чуррос.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme