На Вінниччині провели перший фестиваль "Картопля по-уланівськи"

Гостей частували смачними стравами, розважали місцеві творчі колективи та відомі музичні гурти

Журналіст регіональної редакції Depo.Вінниця.
На Вінниччині провели  перший фестиваль…

Вчора, 21 серпня в Уланівській громаді пройшов перший Всеукраїнський кулінарний фестиваль "Картопля по-уланівськи". Святкували на футбольному полі в селі Уланів. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на Вінницьку облраду.

На фестиваль завітали кілька тисяч місцевих жителів та гостей з інших куточків Вінниччини та України. Їх розважали виступами народних та сучасних колективів, майстеркласами для дітей та дорослих. Але найбільше відвідувачівзбиралося біля яток, де пригощали "картоплею по-уланівськи" - смаженою у великій кількості олії та заправленою часником перетертим з сіллю. 

Спеціальним гостем на святі був Ігор Місевич з Буковини, відомий українцям участю у кулінарному шоу "МастерШеф".

Виконувач обов'язки голови Уланівської громади Олександр Гоцуляк розповів:

"Наш фестиваль згуртовує громаду. Сьогодні тут представлені всі старостинські округи, всі 36 сіл громади презентують різні страви, приготовлені за рецептами Глафіри Дорош. Я бачу, що люди задоволені, в них прекрасний настрій. І це варто всіх наших зусиль. Нам є чим порадувати наших гостей.  Треба починати з малого, щоб наш фестиваль, як і наша страва, став відомим на весь світ".

Крім частування смаколиками, на святі були музичні та спортивні конкурси; виступи популярних музичних колективів та місцевих творчих колективів.

Можна було завітати  і в мінімузей винахідниці страви "картопля по-уланівськи" Глафіри Дорош.

 Її онучка Наталя Дорош розповіла присутнім, що її бабуся в 70-х роках минулого століття працювала поваром у сільському кафе. До села раптом приїхало "високе начальство", а в Глафіри на кухні були тільки начищена картопля та соус для пиріжків із горохом. Кухарка ці компоненти поєднала, і вийшла надзвичайно смачна справа, яка вразила гостей. Уже потім до Уланова приїхав журналіст із газети "Известия". Згодом  у виданні була опублікована стаття, присвячена уланівській картоплі. А до Глафіри Дорош прийшла слава, вона стала єдиним орденоносцем СРСР, отримавшим Орден Трудового Червоного прапора за кулінарний винахід.

Нагадаємо, в селі Чернятин Жмеринського району відбувся "МалинаФест". 
 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme