Вінницькі ґрунти перетворюються на "мертву" землю

Знищення тваринництва призвело до зменшення кількості гумусу

Вінницькі ґрунти перетворюються на "мерт…

За останні 20 років ґрунти Вінниччини втратили 0,21% плодоносного шару. Про це повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

За словами директора вінницької філії "Інституту охорони ґрунтів України" Василя Пасічняка, наразі вміст гумусу в ґрунтах області становить в середньому 2,4%. Якщо ж цей показник зменшиться до 2%, земля фактично стане "мертвою". Експерт пояснює, що зменшення кількості гумусу стало наслідком знищення у Вінницькій області тваринницької галузі - основного джерела органічних добрив. 

"До 1990 року вносилося приблизно 12-14 тон органіки на гектар. А за останні 5 років – лише 0,5 тони", - зазначив Василь Пасічняк.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme