У маленькому селі на півдні Вінниччини гостей частують незвичайними варениками
Оксанівка відома своїми незвичайними рецептами
У невеличкому селі Оксанівка Ямпільської громади, що на півдні Вінниччини, господині готують незвичайні вареники. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на Вінниця.інфо.
"Мармурові" вареники готує 70-річна Олена Зверховська, яку в селі називають Люсею. Навчила її цього свекруха.
Розповіла про дивовижну страву Мирослава Марченко з Ямполя, яка гостювала в Оксанівці.
"Коли вперше побачила такі вареники, й сама подумала, що вони несправжні. Але, пані Люся розповіла, як їх робить. І виявилося, що все дуже просто. Тісто для замісу ділить на дві половини. Одну частину окремо. Аби залишалась білою. В другу додає какао-порошок. А потім їх між собою з'єднує. ", – розповідає Марченко.
Як пояснила Зверховська, якщо у тісто додають какао, то вареники мають бути солодкими.
"Тому ми спробували із м'яким сиром та родзинками. А якщо у тісто додавати сік моркви, чи буряка, чи петрушкою з кропом, можна й шпинат, то "мармурове" тісто набуває різнокольорових відтінків. І начинка вже у таких може бути також різна. З м'ясом, лівером, картоплею, чи капустою. Пані Люся їх постійно ліпить та пригощає. Як гостей, так і родину. А родина у неї велика. Троє дітей подарували 12 онуків та вже двох правнуків", – додає ямпільчанка.
Оксанівка відома своїми незвичайними рецептами. Наприклад, там варять ще й трикутні вареники і крутять голубці зі щавлю.
Нагадаємо, в Оксанівці відкрили пам’ятник річці-рятівниці.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця