UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Гайсині більше тижня димить бункер цукрозаводу

Рятувальники стверджують, що загрози для людей немає, а тління триватиме ще близько тижня – через велетенські розміри бункера

У Гайсині більше тижня димить бункер цук…

У бункері цукрового заводу в Гайсині, що на Вінниччині, досі є тління, але загрози вибуху немає. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на ICTV.

Місцеві жителі стверджують, що дорогу перекривали на пару днів, але зараз все відкрито, а бункер продовжує горіти та отруювати повітря. Люди також бояться, що він завалиться на житлові будинки.

"Ця пожежа триває більше тижня. Бункер досі димить. Ще й сильний вітер сьогодні. Всередині сотні тонн пелет, і загасити їх за два дні фізично неможливо. У моєї подруги, яка живе поряд, син астматик, дитина просто задихається. Бетонний бункер чадить, запах диму відчувається за кілька кілометрів", – розповіла Людмила Бевз, жителька Гайсина.

У Головному управлінні ДСНС у Вінницькій області запевнили, що на даний момент пожежі на заводі немає – є висока температура всередині бункера.

"Це не перша пожежа, бо пелети зберігаються з порушення всіх існуючих норм. Але вони безпечні. Це залишки від виробництва олії, тобто жмих від соняшника, з якого роблять паливні пелети. Під час пожежі вони горіли, її ліквідували. Але лишилася висока температура", – розповів Олександр Кутовий, керівник прес-служби ГУ ДСНС у Вінницькій області.

Кутовий підтвердив, що у бункері є тління через високу температуру, але загрози вибуху чи хімічної загрозі немає. Скільки тлітиме бункер –  невідомо. Рятувальники прогнозують, що через гігантські розміри на це піде близько тижня.

"Конструкція бункеру вже не герметична, але це на краще – гарантія того, що він не впаде. На даний момент немає загрози життю людей", – наголосив прес-офіцер.

Нагадаємо, на Вінниччині горів цукровий завод.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme