UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Традиції випікання короваю в селі Хмільницького району внесено до переліку нематеріальної культурної спадщини

Коровай готують на весілля, дотримуючись певних обрядових правил

Валентина Пустіва
Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Вінниця
Традиції випікання короваю в селі Хмільн…

До обласного переліку нематеріальної культурної спадщини Вінниччини внесено традиції випікання весільного короваю в селі Байківка Іванівської громади Хмільницького району. Технологія приготування весільного короваю передається з покоління в покоління. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на пресслужбу управління культури Вінницької ОДА. 

Коровай готують на весілля, дотримуючись певних обрядових правил. 

Додамо, що в переліку елементів нематеріальної культурної спадщини Вінниччини є й традиції випікання короваю в селі Бондурівка Чечельницької громади. 

 

Нагадаємо, технологію виготовлення воскових вінків на Вінниччині внесено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Якщо раніше воскові вінки користувалися попитом у всіх наречених, то тепер ними цікавляться переважно з дослідницькою або з відтворювальною метою.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme