Таємниці подільської кухні: Готуємо малай з вишнями – сонячний "привіт" з півдня Вінниччини

Подільська кухня зазнала значного впливу кулінарних традицій Молдови, де страви з кукурудзи складають значну частину раціону

Валентина Пустіва
Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Вінниця
Таємниці подільської кухні: Готуємо мала…
Фото: ФБ-сторінка Олени Павлової

Сьогодні вінничанка Олена Павлова, дослідниця подільської кухні, пропонує читачам Depo.Вінниця пропонує спекти малай з вишнями.

Малай – назва румунська. Так називають хліб або корж з кукурудзяного, горохового або пшоняного борошна. Пшоняні малаї були серед традиційних страв запорізьких козаків. Звісно, з часом страва урізноманітнювалася, вдосконалювалася, з’являлися нові варіанти випічки. Деякі з них ставали дуже популярними і поширювалися на значні території.

"Цей пиріг – із самого півдня Подільського регіону. Притаманний кухні Бессарабії й півдня Вінниччини (колишніх Мурованокуриловецького, Могилів-Подільського та Ямпільського районів), але згодом розійшовся по всій території Поділля, – уточнює кулінарка. – Взагалі, подільська кухня зазнала значного впливу кулірнарних традицій Молдови, де страви з кукурудзи складають значну частину раціону"

Читайте також: Таємниці подільської кухні: Печемо мандрики – клаптики літа посеред зими

Що потрібно

"Берете три яйця, 200 г цукру, ваніль (ванільний екстракт або цукор), збиваєте до стійкої піни. Додаєте 250г кислого молока або кефіру (жирністю не менше трьох відсотків), 170 г кукурудзяного борошна, 170 г пшеничного борошна, 8 г розпушувача для тіста, 50 г олії. Знову збиваєте до однорідної маси, додаєте вишні, з яких стік увесь сік. Викладаєте у форму, змащену маслом і кладете в духовку (температура 180 С) на хвилин 30-40 (у залежності від висоти форми). Витягніть і дайте охолонути, ріжте на шматки і насолоджуйтеся. Смачного!" – докладно розповідає кулінарка й бажає насолодитися результатом праці. 

Малай з вишнями за рецептом Олени Павлової

Малай з вишнями за рецептом Олени Павлової . Фото: ФБ-сторінка Олени Павлової

Читайте також: Таємниці подільської кухні: Варимо легендарну козацьку кашу з тиманівською "пропискою"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"