Таємниці подільської кухні: Варимо найкорисніший суп осені

В осінньо-зимових запасах кожної подільської родини завжди була квашена капуста. Їли її й просто так – з картоплею чи кашею, а ще – готували з неї чудові страви

Таємниці подільської кухні: Варимо найко…

Сьогодні Олена Павлова, дослідниця подільскої кухні, пропонує читачам Depo.Вінниця рецепт погребищенського капусняку – найкориснішого супу осені, як стверджує кулінарка.

В осінньо-зимових запасах кожної подільської родини завжди була квашена капуста. Їли її й просто так – з картоплею чи кашею, а ще – готували з неї чудові страви. Раніше Павлова розповідала про легендарну тиманівську кашу, яку в народі ще називають засипаною капустою,  але не менш популярним на Поділлі є капусняк.

"Капусняк варили на реберцях.  Обсмажували їх зо три невеликих у великій чарі (сковороді), у казані притушували квашену капусту. Потім м’ясо викладали до капусти, попередньо зливши жир, тушкували ще трохи, а в невеличкій каструлі ставили варити картоплю. До капусти з м’ясом додавали воду, цибулю, моркву, зварену картоплю, потім промивали і додавали пшоно. І доки на маленькому вогні кипів капусняк – робили затірку. Корінь селери, петрушки, пастернаку та цибулю висмажували у жирі, що залишився від реберець. Додавали перець, сіль, коріандр або кмин і всю цю ароматну смакоту клали в казан з капусняком. Якщо хто любив – забілювали сметаною", – докладно розповідає господиня. 

Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо форшмак, в якому "цьоця Фіра" ховала приворотне зілля

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"