Таємниці подільської кухні: Варимо найкорисніший суп осені
В осінньо-зимових запасах кожної подільської родини завжди була квашена капуста. Їли її й просто так – з картоплею чи кашею, а ще – готували з неї чудові страви
- Вінниця
-
24 листопада 2019 14:00

Сьогодні Олена Павлова, дослідниця подільскої кухні, пропонує читачам Depo.Вінниця рецепт погребищенського капусняку – найкориснішого супу осені, як стверджує кулінарка.
В осінньо-зимових запасах кожної подільської родини завжди була квашена капуста. Їли її й просто так – з картоплею чи кашею, а ще – готували з неї чудові страви. Раніше Павлова розповідала про легендарну тиманівську кашу, яку в народі ще називають засипаною капустою, але не менш популярним на Поділлі є капусняк.
"Капусняк варили на реберцях. Обсмажували їх зо три невеликих у великій чарі (сковороді), у казані притушували квашену капусту. Потім м’ясо викладали до капусти, попередньо зливши жир, тушкували ще трохи, а в невеличкій каструлі ставили варити картоплю. До капусти з м’ясом додавали воду, цибулю, моркву, зварену картоплю, потім промивали і додавали пшоно. І доки на маленькому вогні кипів капусняк – робили затірку. Корінь селери, петрушки, пастернаку та цибулю висмажували у жирі, що залишився від реберець. Додавали перець, сіль, коріандр або кмин і всю цю ароматну смакоту клали в казан з капусняком. Якщо хто любив – забілювали сметаною", – докладно розповідає господиня.
Читайте також: Таємниці подільської кухні: Готуємо форшмак, в якому "цьоця Фіра" ховала приворотне зілля
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця
Всі новини на одному каналі в Google News
- 14:05На Вінниччині знищили майже три тонни небезпечного меду
- 13:14 У Гайсині під колесами іномарки загинув пішохід
- 12:39Педагог з міста на Вінниччині майструє гончарні круги зі старих пральних машин ФОТО
- 10:40 За добу на Вінниччині знову виявили сім сотень нових хворих на COVID-19
- 09:38У Вінниці не ухвалювали рішення про скасування пільгового проїзду для пенсіонерів на час погіршення епідситуації Відео
- 22:58 Україна на карантині до 30 квітня: Що відбувається (ХРОНІКА)
- 18:24На суботу вінничанам обіцяють похолодання
- 17:47У селі Жмеринського району старий каштан перетворили на ботанічну пам’ятку
- 17:17Вінничанин збирає підписи за додаткові рейси 13-го тролейбуса
- 16:42Вінницька облрада взяла на свій баланс спорткомплекс "Здоров'я" на Старому місті
- 16:20На Вінниччині судитимуть двох лісівників за незаконну вирубку дерев на території міноборони
- 15:42Медики Вінниччини, які захворіють на коронавірус, будуть отримувати разову допомогу з обласного бюджету
- 15:14У Могилеві-Подільському п'яний чоловік розбив викрадене авто
- 15:11 МОЗ оновило список "червоних" і "зелених" країн: Куди можуть подорожувати українці
- 14:50 Разумков порадив прихильникам Стерненка добиватися правди у правовому полі
- 14:44У Вінниці вирішили поширити муніципальну "стоматологічну" пільгу на членів родин загиблих В АТО/ООС бійців
- 14:16Біля Вінниці водій вантажівки з Рівненщини на смерть збив пішохода
- 13:29У Вінниці офіційно утворили обласний Центр інфекційних хвороб
- 13:13 В Україні переглянули карантинні зони: Які області потрапили до "червоної" та "помаранчевої"