Мінестроне, бланманже та бурякові панкейки: На Вінниччині урізноманітнили шкільне меню
У Жмеринській ЗОШ № 4 рік тому відбулась гастрономічна революція
В одній зі шкіл Жмеринки кухарі готують обіди для школярів за збірником рецептів переможця кулінарного шоу "МайстерШеф" Євгена Клопотенка. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на пресслужбу Вінницької ОДА.
На сьогодні в шкільній їдальні харчується понад півтисячі учнів. За словами директора Жмеринської ЗОШ №4 Михайла Бігуна, нове меню є збалансованим, корисним, цікавим для дітей та водночас не вимагає додаткових коштів на закупівлю продуктів чи обладнання.
"За новим меню ми розпочали харчування 1-4 класів. Справа пішла "на ура". Діти мають можливість вибрати, ніхто їм не нав’язує, що саме їсти. З економічної сторони ми не несемо більших витрат. На тих самих 12 бюджетних гривень пропонуємо смачні страви. Старшокласники харчуються за кошти батьків. Вартість їхнього обіду -20 гривень. Але за них можна замовити і нагетси, салат табуле, мінестроне, бланманже та бурякові панкейки", - наголосив Михайло Бігун.
Заступник голови ОДА Ігор Івасюк дав доручення чиновникам освітянської галузі максимально запровадити в районних, сільських та селищних школах досвід жмеринчан. "Якісне і безпечне харчування - це далеко не завжди великі кошти. Перш за все, це бажання керівників навчальних закладів змінити підхід до організації дитячого харчування", - зазначив заступник Івасюк.
Нагадаємо, що у школі на Вінниччині школярі і працівники їдальні отруїлися обідами.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця