UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кулінарне свято "Чим хата багата, тим і рада" у Вінниці розпочалось з польської кухні

Організатори також обіцяють познайомити із індійськими, грузинськими, єврейськими, азербайджанськими, ромськими та українськими національними стравами

Кулінарне свято "Чим хата багата, тим і…

Обласне свято національної кухні  "Чим хата багата, тим і рада" розпочалось з презентації польської світлиці та майстер-класу приготування фаршированого коропа. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на сторінку одного з організаторів конкурсу - Вінницького обласного центру народної творчості у Фейсбук.

Зазначимо, що кулінарний фестиваль на Вінниччини було започатковано у 2008 році, в нинішньому році через карантин захід проходить в режимі онлайн.

Його учасниками стануть національні товариства Вінниччини (Громадська організація "Конфедерація поляків Поділля XXІ століття", Вінницька обласна грузинська громада "Арго", Вінницьке обласне товариство єврейської мови та культури, Громадська організація "Вінницька міська громада азербайджанців "АТЕШ"".

Крім "кулінарної частини" у святі буде й розважальна. За гарний настрій учасників "відповідатимуть" Ольга Марценкевич, керівник народного аматорського родинного циганського ансамблю "Ягорі" с.Іванів Калинівського району, Тетяна Цвігун (Панчук), директор ОЦНТ, Оксана Моторна, керівник народного аматорського фольклорного ансамблю "Джерело" Багринівського СБК Літинського району та Сергій Журавльов, керівник родинного ансамблю індійського танцю "Сур сангам" (м.Вінниця).

Нагадаємо, польська громада вшанувала героїв Січневого повстання, в урочистостях взяв участь генеральний консул Республіки Польща у Вінниці.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme