UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Фермер із Вінниччини винайшов стаканчики з яблучних відходів, який можна зʼїсти

Стаканчик, що виготовлений із яблук, є екологічною альтернативою паперовому та пластиковому посуду

Журналіст регіональної редакції Depo.Хмельницький
Фермер із Вінниччини винайшов стаканчики…

Засновник господарства "Витвірня" Олег Левченко знайшов спосіб безвідходної переробки яблук, створивши їстівні стаканчики із фруктів. Про це йдеться в сюжеті сторінки новин справжніх українських фермерів, пише Depo.Вінниця.  

Стаканчики від фермера стали екологічною альтернативою паперовому та пластиковому посуду, і вже привернули увагу закордонних компаній. У 2017 році Левченко заснував ферму "Витвірня", що спеціалізується на вирощуванні яблук. Згодом з’явився кооператив із власним виробництвом, яке працює за принципом "нуль відходів", розповідає видання.

Завдяки грантовій програмі "Курс на Незалежність" команда змогла придбати спеціальне обладнання для просіювання кісточок – їх використовують у біодобавках, а інші частини яблук йдуть на виробництво нової продукції.

Фермер вже запатентував корисну модель – стаканчик, виготовлений із яблук. Він є екологічною альтернативою паперовому та пластиковому посуду. Після використання його можна з’їсти або, наприклад, зробити з нього кисіль.

Розробкою зацікавилися закордонні компанії, але команда поки що працює над удосконаленням технології виробництва.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme