UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Безліч кричущих порушень: У Вінниці перевіряють точки продажу вуличної їжі

Перевірки були організовані у зв'язку з масовими випадками харчових отруєнь у м. Києві

Безліч кричущих порушень: У Вінниці пере…

У Вінниці перевірили найпопулярніші точки продажу вуличної їжі. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Перевірки були організовані у зв'язку з масовими випадками харчових отруєнь у м. Києві. Під час моніторингових обстежень у Вінниці було перевірено 12 підприємств.

Перевірки відбулися на ринку "Урожай", у підземному переході біля нього, території ТСК "Пасаж", автовокзалі "Західний" та прилеглій до нього території.

Під час перевірки виявлено низку порушень вимог чинного законодавства:

в усіх перевірених суб'єктах господарювання не було державної реєстрації операторів потужностей, обов'язковість якої вимагається статтею 25 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів";

відсутні супроводжувальні документи, що засвідчують якість та безпеку харчових продуктів;

усі перевірені приміщення утримуються в антисанітарному стані – підлога, стіни, стеля брудні, жирні, з дефектами оздоблення. Поверхні обладнання, що контактують з харчовими продуктами, пошкоджені і забруднені або виготовлені з непридатних для миття і дезінфекції матеріалів; зафіксовані випадки використання для подрібнення м'яса-гриль малярних шпателів;

не створені умови для миття інвентарю та тари: в кіосках миття розробного інвентарю, харчових продуктів проводиться у брудних, не маркованих відрах водою із санвузлів ринку, автовокзалу;

до роботи з продуктами харчування допускаються особи без медичного огляду, особові медичні книжки відсутні;

жоден заклад не забезпечений маркованим інвентарем для прибирання, дезінфекційними засобами;

зафіксовано випадки відсутності або недостатньої кількості холодильного обладнання, а наявне обладнання не забезпечене термометрами. Частина продуктів зберігаєтьсяне в холодильниках, а при температурі +30⁰С;

соуси власного виробництва на основі курячих яєць та соняшникової олії, майонез, твердий сир, кетчуп реалізовуються з вітрин без холодильного обладнання;

при зберіганні продуктів харчування не дотримується товарне сусідство, сира та готова продукція зберігаються разом; поряд з продуктами зберігається брудне ганчір'я, інвентар для прибирання;

не створені умови для дотримання правил особистої гігієни: немає окремих рукомийників, дезінфікуючий розчин для рук, мило, сушарки для рук, чисті рушники тощо; практично всі продавці не забезпечені санітарним одягом, не відведено окремого місця для зберігання домашнього та санітарного одягу;

відра з відходами переповненні, без кришок, контактують з харчовими продуктами, відповідні договори щодо їх утилізації (знищення) відсутні;

не застосовуються системи та процедури, що забезпечують доступність інформації, яка має зберігатися протягом трьох місяців після закінчення кінцевої дати продажу харчового продукту.

За результатами обстежень працівниками Національної поліції притягнуто до адміністративної відповідальності трьох продавців за статтею 159 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Перевірки тривають.

Нагадаємо, у Києві майже сто людей отруїлися шаурмою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme