Вінницький ґрунт перетворюється на мертву землю
Знищення тваринництва призвело до зменшення кількості гумусу, пише Depo.Вінниця
За останні 20 років ґрунти Вінниччини втратили 0,21% гумусу, тобто плодоносного шару. Наразі його вміст ставить у середньому по області 2,4%. Якщо ж цей показник буде менше 2%, земля фактично стане мертвою, повідомив директор Вінницької філії державної установи "Інститут охорони ґрунтів України" Василь Пасічняк.
За його словами, зменшення кількості гумусу стало наслідком знищення у Вінницькій області тваринницької галузі – основного джерела органічних добрив. "До 1990 року вносилося приблизно 12-14 тон органіки на гектар. А в останні 5 років – лише 0,5 тони", - зазначив Василь Пасічняк.
Детальніше на цю тему читайте найближчими днями в ексклюзивному репортажі Depo.Вінниця.
Больше новостей о событиях в мире читайте на Depo.Винница