Вінниця

Вінницькі ґрунти перетворюються на "мертву" землю

Знищення тваринництва призвело до зменшення кількості гумусу

13 травня 2016, 14:35

Вінницькі ґрунти перетворюються на "мертву" землю

За останні 20 років ґрунти Вінниччини втратили 0,21% плодоносного шару. Про це повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

За словами директора вінницької філії "Інституту охорони ґрунтів України" Василя Пасічняка, наразі вміст гумусу в ґрунтах області становить в середньому 2,4%. Якщо ж цей показник зменшиться до 2%, земля фактично стане "мертвою". Експерт пояснює, що зменшення кількості гумусу стало наслідком знищення у Вінницькій області тваринницької галузі - основного джерела органічних добрив. 

"До 1990 року вносилося приблизно 12-14 тон органіки на гектар. А за останні 5 років – лише 0,5 тони", - зазначив Василь Пасічняк.

Більше новин Вінниці та області читайте на Depo.Вінниця

Loading...
Loading...