Вінницькі ґрунти перетворюються на "мертву" землю

Знищення тваринництва призвело до зменшення кількості гумусу
Вінницькі ґрунти перетворюються на "мертву" землю
Вінницькі ґрунти перетворюються на "мертву" землю

За останні 20 років ґрунти Вінниччини втратили 0,21% плодоносного шару. Про це повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

За словами директора вінницької філії "Інституту охорони ґрунтів України" Василя Пасічняка, наразі вміст гумусу в ґрунтах області становить в середньому 2,4%. Якщо ж цей показник зменшиться до 2%, земля фактично стане "мертвою". Експерт пояснює, що зменшення кількості гумусу стало наслідком знищення у Вінницькій області тваринницької галузі - основного джерела органічних добрив. 

"До 1990 року вносилося приблизно 12-14 тон органіки на гектар. А за останні 5 років – лише 0,5 тони", - зазначив Василь Пасічняк.

Більше новин Вінниці та області читайте на Depo.Вінниця

Loading...
Loading...